Vučić : “Što duže traju protesti, to bolje za mene”

BEOGRAD

(Vestu online)
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da podržava ulične proteste, da je obaveza države da obezbedi demokratska pravila za šetnju i demokratsko obraćanje.

Obaveza države da poštuje manjine i njihovu volju: Aleksandar Vučić

On je poručio da je srećan što je posao države da se bavi radom i napretkom Srbije.

– Mi ćemo da nastavimo da radimo svoj posao, a njih molim da šetaju što je moguće duže, utoliko u političkom smislu za mene bolje. Samo ih molim i želim da to bude mirno – izjavio je Vučić odgovarajući na pitanja novinara.

On je dodao da građani moraju da razumeju, kada je reč o protestima, da je obaveza države da poštuje manjinu i njihovu političku volju.

– Time pokazujemo koliko smo širokih shvatanja, demokratskih opredeljenja i koliko je Srbija veoma normalno mesto za život i ispoljavanje drugačijih stavova i različitog mišljenja – rekao je Vučić.

Upitan zašto nije reagovao što mediji “bliski vlasti” etiketiraju decu javnih ličnosti koja učestvuju na protestima kao neprijatelje države, Vučić je odgovorio da to osuđuje, ali je poručio da je neiskreno i nefer da ga to pitaju oni koji, kako kaže, nisu nikada reagovali što su članovi njegove porodice, odnosno sin, osvanuli na naslovnim stranama tabloida.

(Fotografija: arhiva JUGpress-a)

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare