Vučić: Stefanović nije prisluškivao

PRAG

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je siguran da nekadašnji ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović nije fotografisao i prisluškivao njegovog sina Danila Vučića, uz ocenu da bi bio zločin da prijateljima radite takve stvari i da bi to bio državni udar.

Vučić je za TV Pink rekao da se već dva meseca govori o tome da će Stefanović biti smenjen zbog navodnog fotografisanja i prisluškivanja, ali da to govore oni koji misle da su takve stvari “sitnica, jer kod njih prijateljstvo i zakoni ne postoje, njih samo mržnja interesuje i to je jedino što mogu da ponude ljudima”.

On je za sebe rekao da je postaje politički veteran, dodavši da po godinama nije za političku penziju, ali da je “energetski potrebno da se preispita”, i da će ljudi videti da”nije vlastoljubiv” kada dođe vreme za Skupštinu Srpske napredne stranke.

Vučić je rekao da će dok bude disao imati više energije od onih “koji danas lepo žive jer su pljačkali državu”.

Govoreći o samitu Brdo-Brioni, Vučić je kazao da je dobro što Srbija nije bila protiv završnog dokumenta, a Priština jeste, i ocenio da je “dobro da mi nismo krivci svaki put”.

Upitan kako ocenjuje izjavu kuma Dragana Đilasa da će izdati Kosovo, Vučić je rekao da će u avgustu biti devet godina kako sluša tu priču.

“Ja sam postao najveći mađioničar, jer se devet godina nešto dešava, a nikako da se desi”, kazao je Vučić.

On je upitao u čije je vreme Crna Gora izašla iz SR Jugoslavije i kada je Kosovo proglasilo nezavisnost i ocenio da tadašnja vlast nije uticala na to, da nije imala snagu i da “ništa nisu radili za interes naroda”.

Govoreći o svojoj vladavini, Vučić je rekao da smo “pametnom politikom šitili naše interese” i upitao da li su izdajnici oni koji su podigli spomenik Stefanu Nemanji, izgradili Hram Svetog Save i obnovili zgradu Radio-televizije Vojvodine, i dodao da želi da Srbija bude u Evropskoj uniji, ali sa Kosovom i bez ucena.

Vučić je naveo i da nijednog Srbin nije isporučio Hagu i da nije, kao nekadašnja vlast, “u torbama i kesama isporučio kilo srpsko mesa, kao što ste vi Srbe na kilograme isporučivali Hagu”.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare