Vučić počasni građanin Bojnika, oktobarsku nagradu dobija i direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

BOJNIK

Odbornici Skupštine opštine Bojnik na svojoj 20. sedinici usvojili su predlog Odluke o dodeljivanju zvanja Počasnog građanina Bojnika predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću. U obrazloženju predloga zamenik predsednika opštine Dejan Stojanović je rekao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić sopstvenim angažovanjem doprineo razvoju bojničkog kraja raznim inicijativama, te pobrojao izgradnju puta preko Radana, izgradnju Agro-industrijske zone, ali i logističku podršku na pripremi i realizaciji mnogih projekata.

„Vučić je prvi i jedini predsednik Srbije koji je posetio Bojnik i to dva puta. Takođe, nemerljiv je doprinos predsednika Vučića u očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije.“

Usvojen je i predlog Odluke o dodeljivanju Oktobarskih nagrada i priznanja povodom Dana opštine Bojnik 7. oktobra uspešnim pojedincima, institucijama, kolektivima i sportistima.

Oktobarsku nagradu opštine Bojnik ove godine dobili su prof. dr Dejan Antić, profesor Filozofskog fakulteta u Nišu za doprinos u promociji opštine Bojnik, Dejan Carević, direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, ekipa sela Orane za osvojeno prvo mesto u finalu Seoskih igara Sportskog saveza Srbije i Dejan Saitović za doprinos u pružanju podrške deci sa posebnim potrebama. Zahvalnice su dobili Vladana Rajković iz Bojnika koja je najbolja odbojkašica Jablaničkog okruga u 2021. godini i Ustanova sporta Sportska hala Bojnik za obezbeđenje uslova za bavljenje sportom i rad sa decom školskog i predškolskog uzrasta. Na Svečanoj sednici biće nagrađen i po jedan učenik generacije iz dve osnovne škole na teritoriji Bojnika, kao i đak generacije bojničke Tehničke škole.

Na ovoj sednici odbornici su usvojili i Plan detaljne regulacije za proizvodno-radnu celinu u Kosančiću zajedno sa Strateškom procenom uticaja na životnu sredinu, zatim Predlog rešenja o izmeni rešenja o obrazovanju Komisije za vođenje postupka i donošenje po zahtevima za vraćanje zemljišta, te Predloge odluka o imenovanju članova Izborne komisije i Drugostepene komisije koje će nadgledati izbore za Savete mesnih zajednica.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare