Vučić o srpsko-srpskim odnosima pred lokalne izbore na Kosovu

VLASOTINCE

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u Vlasotincu da “pojedine zapadne ambasade”  vrše veliki pritisak i uticaj “sa ciljem da rasture Srpsku listu I tako, dodao je “, smanje njen uticaj u Prištini i uticaj Srbije na Kosovu i Metohiji”.

On je rekao I da je “pravo” opozicionih stranaka da podrže koga hoće na lokalnim izborima na Kosovu I Metohiji.

“Njihovo je pravo da podrže svog kandidata, kao što je pravo svakog da se kandiduje i da kaže šta misli”, rekao je Vučić.

On je rekao da “strani ambasadori”, koji žele da “rasture” srpsku listu zapravo “znaju da Srbi imaju ‘zlatnu akciju’ u Vladi u Prištini i nastoje da im tu poziciju otežaju i onemoguće na lokalnim izborima, i u lokalnim sredinama”.

On je rekao da svi imaju pravo da se kandiduju na tim izborima ali I da bi “neke trebalo pitati ko im je omogućio da ih prevoze Kforovim automobilima i za čije se to potrebe radi”.

Na konstataciju urednice JUGpressa da se Srbi sa Kosova žale da najveća podela postoji između Srba,  da lokalni kriminalci na severu svašta rade , tvrdeći , pri tome , da su u vezi sa Vladom Srbije I pitanje da li je sve to potrebno Srbima I da se ispostavlja da su  jedni drugima najveći neprijatelji Vučić je rekao da je novinarka “donekle u pravu”,

“Kako niste čuli šta se juče desilo?  Sin jednog kandidata , koji nije iz Srpske liste i nije blizak Vladi Srbije, nego je blizak prištinskoj Vladi, a vidim da Vam ne smeta prištinska vlada i šta govore neke druge zapadne vlade, ušao je i pretio oružjem i maltretirao ljude u Opštinskom odboru Srpske liste. Njegova supruga je juče u Leposaviću automobilom pogazila čoveka, kako to niste čuli? Kako niste čuli za ubijenog Šćepanovića?”, propitivao je Vučić.

“ Ali, izgleda da svi čuju, i sa nekim ambasadorima, izgleda da čujemo različite stvari sa Kosova i Metohije”, rekao je on.

“Ali sam siguran da ima različitih problema i na drugoj strani. To treba da se istraži i proveri. Ali, to pokazuje samo kako mi Srbi ne umemo da sačuvamo prednost koju smo u predghodnom periodu ostvarili”, rekao je Vučić.

 

On je rekao I da će Sporazuma o pravosuđ na Kosovu biti sproveden u petak ili u ponedeljak I da je Srbija “ pouzdan partner”.

“Neki kasne u formiranju Zajednice srpskih opština četiri godine i šest meseci, od aprila 2013. godine ako se ne varam. I ne pada im na pamet da urade to, i imaju podršku od mnogih iz sveta… Bolje da me ne vuku za jezik”, rekao je Vučić.

“A i jedni i drugi neka razmisle da li to mogu da kažu. Srbija će da ispuni šta je obećala. A oni drugima neka drže predavanja”, rekao je Vučić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare