Vučić o jednoetničkoj vlasti u Bujanovcu

BUJANOVAC-MEDVEDJA

Predsednik Srbije Aleksnadar Vučić večeras je na javnom servisu komentarisoa današnje ozvaničenje na sednici Skupštine opštine Bujanovac jendoetničku valst u toj opštini koju čini četiri albanskih stranaka .

Vučić je rekao da “Albanci u Bujanovcu formiranjem vlasti bez Srba žele da nas ucenjuju” ali nije naveo da li su i šta institucije i političari raznih nivou učinili da dogovor bude drugačiji.

” Zanimljivo, kod mene su došli predstavnici Albanaca i rekli “hajde Vučiću, integriši nas u državne organe, integriši nas u sistem!” I ja se obradujem i kažem “razmisliću, nema problema!” ispričao je Vučić.

On tvrdi da su oni ” sutradan otišli u Albaniju i oni im kažu formirajte vlast bez 42 odsto Srba, izbacite SNS i ne znam ko je još od srpskih stranaka prešao cenzus tamo. Izbacite Srbe na lokalnom nivou, izbacite 42 odsto stanovništva, ali zato tražite da uđete u centralni nivo vlasti u Beogradu sa jedan odsto”.

“I onda vi kažete malo je čudna ta teorija, ali nam je razumljivo zašto to rade.

Mislim da oni žele da mogu u jednom trenutku da nas ucenjuju različitim vrstama pritisaka, da podižu štrajkove i drugo…”, dodao je Vučić.

On je objasnio i zašto u Medvedji po prvi put posle 2002. godine nema Albanaca u lokalnoj vlasti.

“Oni će vam reći a zašto ste u Medveđi sami, a u Medveđi smo sami zato što tamo živi realno 300 Albanaca, a ne 4.000 kao što ste lagali decenijama”, rekao je Vučić za RTS.

U Bujanovcu je danas formirana lokalna vladajuća koalicija u kojoj su 26 albanskih odbornika a 13 srpskih i dva romska su po prvi put od 2002. godine u opoziciji.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare