U Nišu hospitalizovano i šestoro dece

NIŠ


U Covid objektima Kliničkog centra Niš, hospitalizovano je ukupno 377 pacijenata a kod 166 pacijenata, od kojih i šestoro dece koja su u stabilnom stanju, potvrđeno je prisustvo virusa Covid-19.
Od ukupnog broja hospitalizovanih i potvrđenih pacijenata, 19 je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju, saopšteno je iz Kliničkog centra Niš.

Svi pacijenti su pod 24 – časovnim nadzorom i detaljnim monitoringom životnih funkcija od strane lekara i medicinskog osoblja niškog Kliničkog centra.

Njihov klinički status se procenjuje iz minuta u minut, a terapijske mere preduzimaju u odnosu na terapijski odgovor.

Nažalost, uprkos svim naporima lekara niškog Kliničkog centra, jedan pacijent sa potvrđenim virusom Covid -19 je preminuo.

U ZC Lekovac u Covid bolnici trenutno je hospitalizovano 143 pacijenata. Kod 29 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa Covid -19.

U 4 Covid bolnice u ZC Vranje ukupano je hospitalizovano 188 pacijenata. Kod 99 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa.

Nažalost, jedan pacijent sa potrđenim COVID-19 virusom je preminuo.

Među hospitalizovanim pacijentima nema dece zaražene virusom Covid -19.

U ZC Surdulica, u Covid bolnici trenutno su hospitalizovana 59 pacijenata. Kod 35 pacijenta je potvrđeno prisustvo virusa Covid -19.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare