VUČIĆ O HRVATSKOJ I GENERALNOM SEKRETARU UN

GRDELICA

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se od 1945. godine u Hrvatskoj sprovodi politizacija Jasenovca i jasenovačkih žrtava, napominjući da je najbolje da se okrene glava od pisanja hrvatskih medija i ništa ne komentariše.

Hrvatsku i Hrvate ne pominjem nikada, osim kada treba da odgovorim i tada tri puta preskočim, pa četvrti put odgovorim, rekao je Vučić, odgovarajući na pitanja novinara, posle otvaranja deonice atuoputa na Koridoru 10. Ni sa kim se ne svađamo, samo tražimo da Srbija bude poštovana. Ako želite hvala, ako ne, nikom ništa, rekao je Vučić.

Komentarišući izjavu hrvatskog komunikologa Krešimira Macana da će u slučaju da se za Srbiju ne otvore pregovori sa EU, Vučić tokom izborne kampanje u Hrvatskoj naći krivca, Vučić je rekao da nije čuo tu izjavu stručnjaka koji je vodio Tuđmanovu kampanju. Vučić je podsetio da su Srbiji otvoreni pregovori o članstvu u EU i da nikada o tome nije govorio u kampanji.

Na pitanje kome odgovara slaba vlada Srbije, Vučić je rekao da takvih ima najviše u Srbiji, ali i u regionu. Mislite da nekome odgovara da Srbija bude jaka? Navijaju za desničare kako bi mogli da kažu: Vidite kakva je Srbija, musava i prljava, rekao je Vučić.

Žele što slabiju vladu kako bi mogli da rade šta hoće. To je legitiman cilj, a naše je da se suprotstavimo tome, poručio je on i dodao da Srbija treba da ima jaku vladu.

Vučić je rekao da Srbija nije donela odluku da li će podržati nekog kandidata za generalnog sekretara Ujedinjenih nacija (UN) i da će mediji biti obavešteni kada bude doneta odluka.

Kad je reč o otvaranju poglavlja 23 rekao je da nema nikakve informacije iz Brisela, te da prepušta evropskim institucijama da iznesu svoj stav i da li je Srbija nešto „skrivila”.

„Neka kažu šta smo skrivili, i da li smo bili krivi 2003. kada smo taj zakon ( o nadležnosti za ratne zločine) doneli. Neka kažu – kriva je Đinđićeva vlada ili ste vi krivi, ovakvi ili onakvi…„.

Vučić je rekao da je taj zakon inače dobar, koja god vlada da ga je donela, jer je omogućio da hapsimo ratne zločince.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare