Vučić nije hteo da odgovara na pitanja novinara iz Leskovca

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

LESKOVAC

Održavanje lokalnih izbora zavisi od opozicije, jednu reć da kažu idemoi na njih i pobedićemo ih brzo i lako, rekao je Vučić danas u Leskovcu gde je odgovarao na pitanja koje je moglo da postavi samo nekoliko novinar , po izboru njegovog kabineta.

 Vučić je rekao da  ljude ne zanima šta ko viče, već fabrike i ko se brine za njih.

“Kada su prošli krenuli sa protestima u ponovljenim krugovima predsedničkih izbora, dobio sam 20 odsto glasova više nego sedam dana pre toga, kad su završavali sa tim protestima četiri meseca kasnije imali smo gradske izbore na kojima smo dobili za 20 odsto glasova više, a oni a 40 odsto manje“, rekao je Vučić i dodao „jel mislite da su ljudi fascinirani time šta neko viče? Ljude interesuju fabrike, život, ko se bori za njih a ne samo za sebe”, rekao je Vučić.


Vučiću su uglavnom postavljana pitanja  o tome šta ko piše na tviteri ili fejsbuku.

Tako je na pitanje je da prokomentariše izjavu advokata Borivoja Borovića, kako je novinar rekao,  funkcionera Narodne stranke Vuka Jeremića, da poseduje pouzdane dokaze o nevinosti Filipa Koraća, za kojim je inače raspisana crvena Interpolova poternica zbog sumnje da je počinio ili učestvovao u organizaciji izvršenja najtežih krivičnih dela, rekao „Ja imam neke druge informacije”.

“Ako je to rečeno, onda sam razumeo sve. Kada sam govorio o uslovnom otpustu posle 25 godina to se neće odnositi na sva krivična dela, ali za ubistva dece, višestruka ubistva u povratu, određena krivična dela u sticaju takve mogućnosti neće biti, ali nije to bila suština za njih. Oni su hteli da kažu da je neko pravio to zbog nekakvih izbora”, rekao je on.

On je političarima koji kritikuju najvljenu novu kaznenu politiku rekao “A kako vi to znate? Je l’ vi to hoćete da nam kažete da ste u dosluhu sa mafijom pa biste da štitite mafijaše?“

„Čini mi se da je to u pitanju,rekao je Vučić.

„Čini mi se da bi neki da rade, koliko bih se ja borio da se obračunamo sa mafijom, vi vidite već na prvom koraku političare koji vam glume profesionalce iz drugih oblasti, tamo je i onaj lopov, bivši sudija što je krao pare u Miškovićevom slučaju. I on se u istu stranku smestio. Kako se svi okupljaju da štite mafiju”, rekao je on.

Vučić je poručio da im „to neće pomoći“ i da su „ njegova odlučnost i reč jaki kao stena“.

“Kaznenu politiku vodi država a politiku kažnjavanja sudovi, ali će politika kažnjavanja biti rigorozno ograničena i nećete više moći da odlučujete između tri i 12 godina….Država neće da igra”, dodao je on i naglasio da će „kaznena politika u Srbiji da bude strožija od one u Nemačkoj i Austriji.


Upitan da li je očekivao napade na društvenim mrežama nakon najavljenih mera, Vučić je odgovorio:”Jesam. Nije mi to važno. Sve sam to očekivao. Napadi će biti mnogo žešći, snažniji, organizovaniji…Niste valjda očekivali da se oni pomire sa tim?”.

On je rekao da „ne može govori šta se sve iza toga krije“ i dodao da njega jedino interesuje  šta kaže “običan narod”.

“A, lideri, oni koji su razorili zemlju i koji ni u ovaj grad nisu doveli nijednu investiciju… Je l’ znate neku fabriku da su ranije doveli ovde? Da nisam neku promašio usput? Ili su možda doveli u neko mesto južno od Leskovca? Ma, kakvi, nije im na pamet. Bilo je samo – ajde ruke naše, trpajte u sopstvene džepove koliko možete i to je to”, rekao je Vučić.

“Kada im se ne isplati da ubijaju po Nemačkoj i Austriji, neće im se isplatiti ni u Srbiji”, rekoa je Vučić i dodap da će  zakoni u Srbi biti još malo stroži nego u Nemačkoj ili Austriji, u svim segmentima,- od prve akcije policije do politike izvršenja kazne, makar za nijansu moramo da učimo od najboljih“.

“A, to što su bili smislili u prethodnom periodu: kod nas sve može, kazne da budu male, jer to tako kaže Savet Evrope, kažu svi stručnjaci o zaštiti ljudskih prava… To sad,  put putujem i nosite to svojoj kući, u Srbiji to više ne može. Ovde će kriminalci mnogo ozbiljnije da odgovaraju”,, rekao je Vučić.

Na novinarsko pitanje da prokomentariše pismo Boška obradovića Putinu rekao je „Od
 jutros imam tri Putinove urgencije posle pisma Obradovića“


“Siguran sam da je Putinu bilo mnogo važno to što je pročitao u Obradovićevom pismu.

Putin mi je od jutros poslao tri urgencije na osnovu pisma Boška Obradovića. Siguran sam da ništa drugo nije uradio nego samo čita njegova pisma. To tako mali Đokica, mali Žorž zamišlja život i politiku”, rekao je Vučić.

On je komentariao i tvit Vuka Jeremićev  o tome kako ima saznanja iz diplomatskih izvora da je premijerka obavestila Vučića da želi da napusti tu funkciju.

„O smeni premijerke Ane Brnabić ću se konsultovati sa Vukom Jeremićem“, rekao je ironično Vučić.

“Ja se to s Jeremićem konsultujem na tajnim sastancima, sa njim raspravljam kad ćemo da sklonimo vladu. Jedini je problem što mi niko ne veruje, znaju da sa njim ne bih seo ni za šta, sledeći put ću nešto bolje da smislim”, rekao je Vučić  i dodao da „ne može na gluposti da odgovara.”

Na pitanje da prokomentariše vredjanje Milene Popović, nevenčane supruge Olivera Ivanovića, na društvenim mrežama. Vučić je rekao da „ ludilo i mržnju nikad nije razumeo“ i najvio da će ona dobiti policijsko obezbedenje.
“Oni svaki dan govore da ih neko vređa, samo, ja nisam ni za koga od njih rekao da je izdajnik, a oni to za mene kažu na dnevnom nivou 50 puta, bitanga, lažovčina, izdajnik, majmun…sve su to njihove reči za mene. Mnogo su pametni. Pošto ne mogu da kažu koju su to fabriku otvorili u Leksovcu onda misle da će silinom uvreda nešto da promene. Ne mogu da vam objasnim koliko se tresem od straha od njihovih uvreda”, rekao je Vučić.


“Vi govorite ženi koja je izgubila supruga i oca svoga deteta, vi njoj govorite da bi protiv nekog trebalo da protestuje, a ona neće. Ali, vi hoćete, pošto vi to znate i osećate bolje od nje. Da li to ima bilo kakve veze sa pameću. Kažete da je đavo, jer neće da bude sa vama”, rekao je Vučić.

On je pomenuo i Ruužicu Đinđić „ koja im je kriva  jer neće da šeta sa njima“.


“Zadržite se na tome da ste razvalili mene, uništili ste nas”, rekao je on.

Vučić je rekao da će „MUP da proceni  da treba da se izvrši bezbednosna provera i da se zaštite i Milena Ivanović i njeno dete“.

Na pitanje da li će neka fabrika uskoro biti napravljena i u Gračanici, Vučić je kratko odgovorio da je to „teško zbog uslova,  kao što znate“.

Na pitanje da prokomentariše najavu iz Prištine novih mera priotiv Srbije  Vučić je rekao „Šta i kako god da rade slabiće svoju međunarodnu poziciju. To nije za podcenjivanje, a mi ćemo onako i onoliko ograničeni kako jesmo, uvek naći načina da pomognemo ljudima u centralnom Kosovu, našem narodu u Metohiji, kao i našem narodu na severu Kosova. Kroz sve muke ćemo prolaziti zajedno i uspešno ćemo ih prevazići“, rekao je Vučić.

Danas nije dozvoljeno nijednom lokalnom novinaruu niti dopisniku iz Leskovca da postavlja pitanja, press služba predsednikamn Srbije nije im dala mikrofon a Vučić je rekoa da „mnogo žuri jer večeras ide na televiziju“.

Pitanja su postavljali  samo predstavnici Pinka, Studija B, lokalne televizije Pančevo i Tv Most iz Gračanice.

Prati
Obavesti me o
guest

3 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Leskovcanin
Leskovcanin
5 godine pre

Pa jer ste ocekivali da ce vam dozvoliti da pitate predsednika sta zelite pa novinari ne pitaju sta ih interesuje vec sta im se kaze

Leskovcanka
Leskovcanka
5 godine pre
Odgovori  Leskovcanin

Pa i ti pises sta ti se kaze.

Slobodan
Slobodan
5 godine pre

Kako bi i dobili rec! Treba da srusite ovako lepu sliku o uspesnoj Srbiji, naprednom Leskovcu, sve med i mleko.