Vučić: Moram da vičem da bi radili

VLADIČIN HAN
Premijer  Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas radove na izgradnji mosta Džemin Do kod Vladičnog Hana na Koridoru 10 .

On je novinraima rekoa da je od izvodjača radova, španskog konzorcijuma “Azvi-Rubau”

dobio obećanje da će ta deonica, duga 6,1 kilometar, biti završena do kraja godine.

Most se nalazi na deonici tunel Manajle – Vladičin Han,  koja je duga  6,1 kilometar a radovi se finansiraju  kreditom Svetske banke.

Na ovoj deonici ima ukupno sedam mostova a jedan od njih  Džemin Do,  dug je oko 500 metara.

“Zadovoljni smo kako to brže i bolje ide u odnosu na ranije situacije”, rekao je Vučić .

“Posle 140 godina premostičemo Grdeličku klisuru”, dodao je on.

Vučić je rekao I da ima problema u tunelima I na kosinama sa  odronima.

On je rekao da će država za deset dana isplatiti “Koridorima Srbije”  4,8 miliona evra koliko su oni tražili za napajanja tunela, raskrsnica, petlje.

“To je kada država vodi računa o javnim finansijama i novcu, tada nemate nijednu smetnju”, rekao je Vučić.

On je rekao I da južni koridor mora da bude gotov do kraja godine, a da će,  u građevinskom smislu, u tom period biti završen i istočni krak, na kojem, rekao je  “ima  problema oko obilaznice kod Dimitrovgrada na deonici Bancarevo – Crvena Reka, preko Sićevačke klisure”.

Vučić je rekao I da će završetak auto-puta približiti Vlasinsko jezero za sat vremena Beogradu i Novom Sadu I da će on biti značajan i za dovođenje investitora.

On je ranije danas u Leskovcu rekao da će  “ako treba i vikati”  na izvodjače radova da bi na vreme bili završeni radovi na saobraćajnim koridorima .

Rekao je I da na nekim deonicama kasne radovi i da će neki ugovori sa izvođačima biti raskinuti.
Na pitanje novinara JUGPress zašto bi morao da viče na izvođače radove , kada je jasna procedure ako se ne poštuju ugovorene obaveze, Vučić je rekao da bi raskidanje ugovora zbog kašnjenja radova značilo produžetak roka za završetak Koridora 10 za godinu dana, zbog procedura sa raspisivanjem tendera.


“Ja ću da vičem, oni mogu i da psuju, a ja ne mogu. Ali mogu da vršim pritisak da se radovi brže završavaju jer to znači dolazak investitora na jug Srbije”, rekao je Vučić I dodao da, za razliku od onih koji se prave fini, postiže rezultata u izgradnji Koridora 10.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare