Vučić: Ko će platiti Rio Tintu

BEOGRAD

Ni luk jeo, ni luk mirisao, ni dinara nisam primio od “Rio Tinta”, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, tvrdeći da su tu kompaniju doveli oni koji danas pozivaju na protetste i da bi odlazak “Rio Tinta” iz Srbije koštao milijardu evra.

“U svemu tome nema ničega fer. ‘Rio Tinto’ su doveli i preko Velike Britanije mu se obavezali oni  koji danas pozivaju na proteste”, rekao je Vučić u intervjuu za novogodišnji trobroj “Večernjih novosti”.

On je rekao da nije fer ni ograničavati zemlju da se razvija, ali da treba razgovarati sa domaćinima koji žive na području gde je predviđeno jalovište, usred doline Jadra.

“Nisam se nikome dodvoravao, samo sam slušao ljude. Ali, evo, hajde da sutra izbacimo ‘Rio Tinto’ – Hoćete li vi da obezbedite milijardu evra, koliko bi trebalo da platimo zbog onoga što su oni potpisivali”, rekao je Vučić.

On je, tvrdeći da nije “ni dinara primio” od “Rio Tinta”, rekao kako nije siguran za one “koji pozivaju da se ta kompanija otera”.

“Važno je da postoji moratorijum, da nema nikakvih daljih aktivnosti ‘Rio Tinta’. Šta će biti – videćemo”, rekao je Vučić u intervjuu “Večernjim novostima”.

On je ponovio da posle izbora u aprilu iduće godine više neće biti predsednik Srpske napredne stranke da se posle 10 godina n a čelu  stranke ne oseća “udobno u toj koži”.

Vučić je naglasio da će na predstojeće izbore “ići svom snagom zajedno sa SNS”, d se izbore “za veliku pobedu koja će značitio sigurnu budućnost za Srbiju”. 

Izvor: FoNet

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare