Vučić kaže da nas čekaju teški izazovi

VLASOTINCE

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Vlasotincu da zemlju i narod po pitanju Kosova čekaju veliki izazovi i teško vreme, ali da će, iako ne može da predviđa šta će se desiti, država biti uz Srbe sa severa Kosova, posebno kad je u pitanju preregistracija.

Vučić je novinarima u Vlasotincu rekao da će se u međunarodnoj zajednici praviti da su protiv 1. novembra kao datuma za obaveznu preregistraciju vozila, posebno oni iz zemalja Kvinte, ali da to neće biti u stvarnosti.

Na pitanje o odlazećoj ministarki Zorani Mihajlović i njenom istupu u javnosti, Vučić je odgovorio da bi u Srpskoj naprednoj stranci (SNS), da su hteli nekog da izbace, to uradili ranije, a da “svako o sebi sam govori”.

Nikad nikog nismo izbacili iz stranke. Šta treba, da neko bude vezan za fotelju 25 godina. Na kraju krajeva – svako pokaže svoje pravo lice, naglasio je on.

Vučić je potvrdio da u SNS ima ljudi koji su se obogatili, bilo na lokalnom ili na državnom nivou, i poručio da se zato u partiji rade promene, jer “SNS ne sme da bude kao G17 plus”, i dodao da se to ne odnosi samo na funkcionere, nego i na članove njihovih porodica, “koji su se obogatili kao oberknezovi”.

On je rekao da je siguran da se to neće dogoditi i slučaju odlazećih ministara Nebojše Stefanovića, Branislava Nedimovića i Zlatibora Lončara, “ni sa bilo kim drugim”.

Vučić je za opoziciju rekao da će, šta god i kako god da uradi, za njih uvek biti isto, “postala im opsesija da nešto urade protiv njega”.

On je najavio i jačanje vojne industrije, precizirajući da će investicije ići u pogone za finalizaciju oklopnih vozila “Lazar” i “Miloš” u Toplički okrug – Kuršumliju i Blace.

Vučić je naglasio i da je u toku jedna od velikih vojnih vežbi na teritoriji cele Srbije “Manevri 2022” i da vojska “radi svoj posao, uobičajeno, ništa više, da vidimo sve naše kapacitete i sve slabosti”.

On je najavio da će Srbija u budućnosti imati ozbiljnu kupovinu običnih i dronova kamikaza i da iznalazi mogućnosti za to.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare