VRTIĆ BEZ GRANICE NA HISARU

LESKOVAC

 

http://novanasarec.org.rs/index.php/2015/06/24/vrtic-bez-granice-na-hisaru/

Novi „Vrtić bez gradnica“  Predškolske ustanove „Vukica Mitrović“ u Leskovcu svečano je otvoren danas  u adaptiranim prostorijama mesne zajednice „ Moša Pijade“ na Hisaru.

U adaptaciju i opremanje ovog prostora, u kome će boraviti 25-toro dece uzrasta od tri i po do pet godina koja ranije nisu bila uključena u predškolsko obrazovanje i vaspitanje, zahvaljujući podršci UNICEF-a i Švajcarske agencije za razvoj i saradnju, uloženo je milion i 200 hiljada dinara.

Adaptacija prostora i uključivanje dece u programe kraćeg trajanja deo je aktivnosti projekta „Vrtići bez granica 2 – kvalitetno inkluzivno predškolsko obrazovanje i vaspitanje u Srbiji“, u koji je uključena Predškolska ustanova.

„U realizaciji ovog projekta, kojim su obuhvaćena deca od tri i po do pet godina, podržali su nas i Filozofski fakultet iz Beograda, Švajcarska ambasada, IPA centar i lokalna samouprava“ , rekla je direktorka ustanove Jasmina Anđelković Đoređvić na svečanom otvaranju.

„Lokalna samouprava je obezbedila prostor i sve potrebne dozvole i saglasnosti, nadzorni organ i platu za vaspitače koji treba da realizuju programe. Projekat je za lokalnu samoupravu izuzetno važan jer smo njime omogućili da se deca iz društveno osetljivih grupa socijalizuju, igraju i druže sa drugim mališanima. Predškolska ustanova ovim prostorom upotpunjuje sadržaj prema socijalno osetljivim kategorijama našeg stanovništva, pa će on imati veliki značaj za roditelje i decu kojoj je namenjen“, rekao je grdaonačelnik leskovca Goran Cvetanović.

U ovom projektu učestvuje 10 lokalnih samouprava i isto toliko predškolskih ustanova. Osnovni cilj projekta odosi se i na povećanje obuhvata predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem dece od tri i po do pet godina, ali i na unapređivanje kvaliteta programa koji se ralizuje u predškolskim ustanovama, za šta je zadužen Institut za pedagogodju, rekla je Ana Marija Ćuković iz Kancelarije UNICEF-a.

Kompletan tekst u štampanom izdanju Nove Naše reči .

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare