PREDSTAVNICI SRBA U VLADI KOSOVA O JOŠ JEDNOM NAPADU U KLINI

PRIŠTINA

 

 

Predstavnici Srba u Vladi Kosova, zamenik premijera  Branimir Stojanović i ministri Dalibor Jevtić i Ljubormir Marić, najoštrije su osudili još jedan napad na povratnike u Klini.

Oni su ocenili da je incident u kome je sedamdesetčetvorogodišnjoj Kati Grujić, jedinoj srpkinji u selu Donji Petrić u opštini Klina ukradena sva živina, pokušaj da se i ova starica otera sa svog imanja sa porukom onih koji ovo rade da Donji Petrić nije mesto dobrodošlice i življenja za povratnike.

 

„ Nije ni malo prijatno kada čujemo ovakve vesti. Napadi na imovinu povratnika, povratnike, je nešto što nikako ne ide u korist svima onima koji žele društvo u kome se gradi međusobno poverenje, mir i tolerancija, a verujemo da je takvih u većini. Sedamdesetčetvorogodišnja starica Kata Grujić, i svi oni koji se vrate i žele da ostanu na svojim imanjima imaju apsolutno pravo da na svom imanju žive kao ravnopravni stanovnici Kosova bez ikakvih bojazni da ih neko može ugroziti. I ako smo sa predstavnicima lokalne samouprave u Klini imali veliki broj dobrih sastanaka o bezbednosti povratnika i pomaka kada je bezbednost ima, ali moramo sankcionistai pojedince koji stoje na putu izgradnje bolje budućnosti za sve. Mi ćemo starici Kati Grujić pomoći u svemu onome što joj bude bilo potrebno, jer verujemo da ćemo na taj način staviti do znanja da je svaki povratnik veoma važan u ovom ni malo lakom procesu. Apelujemo i ovog puta na Policiju Kosova da pojednice, oni koji napadaju stare i nemoćne, oni koji kradu šansu za normalnim životom, počinioce ovog icidenta uhapse a da sud iste te adekvatno , u skladu sa zakonom, kazni,“ ističu predstavnici Srba u Vladi Kosova.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare