Vredne donacije Domu zdravlja i Zavodu za javno zdravlje

VRANJE

Zahvaljujući sredstvima Evropske unije Dom zdravlja u Vranju dobio je novo ambulatno vozilo potpuno opremljeno savremenim medicinskim aparatima za zbrinjavanje urgentnih stanja. Donaciju je uručio Nikola Bizel, šef Operacije u Delegaciji Evropske unije u Republici Srbiji u okviru podrške gradovima na migrantskoj ruti.

Upravnica Doma zdravlja dr Jadranke Ajanović je rekla da je vozilo značajno za pružanje zdravstvene zaštite i transport pacijenata prema zdravstvenim centrima i klinikama u gradu i van njega.

„Kompletna tehnička oprema pruža mogućnost zbrinjavanja najurgentnijih stanja kao što su primena kardio-pulmunalne reanimacije, za teško povređene pacijente, posebno migranata među kojima su i trudnice”, rekla je Ajanović.

Višenamensko sanitetsko vozilo je od velike važnosti za sigurno i pravoremeno reagovanje na terenu i njime će se kvalitet zdravstvenih usluga podići na viši nivo, izjavio je gradonačelnik dr Slobodan Milenković.

Vrednu donaciju od Evropske unije dobio je i Zavod za javno zdravlje u Vranju. Reč je o opremi za mikrobiološku laboratoriju u vrednosti od 21.200 evra. Biće finasiran i rad dva stručna lica na poslovima dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije.

„Zavod za javno zdravlje Vranje je od početka migrantske krize uključen u rad sa migrantima kroz poslove na održavanju higijene u Prihvatnim centrima za migrante koje sprovodi i danas. Pored toga delujemo preventivno na otklanjanju rizika za nastanak i širenje epidemije u slučaju migratornih kretanja“, rekla je direktorka ove zdravstvene ustanove Svetlana Stojanović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare