Vredna donacija od 360 hiljada dinara Zdravstvenom centru Vranje

VRANJE

Pored Vranja još sedam opština i gradova u Srbiji dobilo je donaciju vrednu 40 hiljada evra. To su Bujanovac, Sombor, Sjenica, Tutin, Subotica, Kikinda, Šid i Principovac.

Donator je CRS – Catholic Relief Services. Samo Zdravstvenom centru Vranje pripala je oprema od  je 360 hiljada dinara.

Donacija obuhvata oftalmoskop, setove za male hirurške intervencije, EKG aparat, setove za kiseoničku terapiju,  aparat za kiseonik, udlage, kramerove šine, kragne za imobilizaciju vrata i invalidska kolica. donacija će biti raspoređena Službama hitne medicinske pomoći, opšte i medicine rada kao i očnom odeljenju.

„Novi aparati mogu samo da poboljšaju da zdravstvena usluga bude bolja i to je ono zbog čega sam zahvalan rukovodstvu Zdravstvenog centra Vranje i zbog čega smatram da su donacije neophodne“, rekao je načelnik Očnog odeljenja, dr Dragoslav Stanojković.

On je dodao da se u Zdravstvenom centru Vranje leči veliki broj ljudi i zbog toga medicinska oprema mora da se u kontinuitetu obnavlja.

Svaka donacija je značajna rekao je pomoćnik upravnice Doma zdravlja Vranje dr Dragan Đošić.

„Samo u ovom mesecu biće realizovane brojne ranije ugovorene donacije. Rukovodstvo Zdravstvenog centra u Vranju i u narednoj godini nastaviće uspešnu saradnju sa društveno odgovornim preduzećima, organizacijama, pojedincima kao i sa dosadašnjim dobrim saradnicima“, izjavio je dr Đošić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare