Vranjsko pozorište na festivalu u Rusiji

VRANJE

Na 34. međunarodnom festivalu klasike „Lipecke pozorišne svečanosti“ u Rusiji, učestvuju i članovi Narodnog pozorišta „Bora Stanković“ iz Vranja.

Izvešće predstavu „Tri sestre“. Ovaj Čehovljev tekst na scenu je postavio reditelj Trajče Gjorgijev iz Skoplja.
Umetnički direktor vranjskog pozorišta i glumac Bojan Jovanović izjavio je  da je ceo ansambl srećan što će učestvovati na ovom međunarodnom festivalu.

„Velika je čast što ćemo se predstaviti komadom legendarnog dramskog svetskog klasika Čehova u četiri čina. Iako je Festival drame u Lipecku međunarodnog karaktera, nije pravilo da svake godine gostuju teatri iz drugih zemalja. Zbog toga smo srećni i počastvovani pozivom da učestvujemo na festivalu pozorišnih drama po klasičnim delima“, rekao je Jovanović.

Vranjanci su premijeru ovog komada izveli 2015. godine na tradicionalnoj kulturnoj manifestaciji „Borini pozorišni dani“, koja se svakog oktobra održava u čast ovog velikog pisca.

Na Festivalu profesionalnih pozorišta „Joakim Vujić“, 2016. godine glumica vranjskog teatra Žetica Dejanović dobila je nagradu za najbolje glumačko ostvarenje za ulogu u predstavi „Tri sestre“.

Pozorišni ansambl iz Vranja na festivalu u Rusiji predstaviće se 14. oktobra.

Njihov odlazak finansiraju Ministarstvo kulture i Grad Vranje.

Glumci Narodnog pozorišta iz Vranja gostovali su u Rusiji pre sedam godina. Tada su naFestivalu „Zlatni vitez“ u Moskvi osvojili dve nagrade za predstavu „Paviljon broj 6“, u režiiji Nebojše Dugalića, koja je, takođe, rađena po tekstu Antona Pavloviča Čehova.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
trackback
Vranjsko pozorište na festivalu u Rusiji - Vugla
6 godine pre

[…] Izvor: Jug press Dalje […]