Vranjsko kulturno leto

VRANJE

Koncertom pijaniste Zorana Imširovića u sali Doma vojske u Vranju je otvoren  Festival klasične muzike „Piano summer“.

Grad pod Pržarom četvrti put je domaćin muzičkog događaja koji je ovog leta u znaku slavnog kompozitora Kloda Debisija. Kroz izvođenje dela Šopena i Šumana, Imširović je najavio dolazak Debisija.

Otvarajući ovaj značajan kulturni događaj predsednik Skupštine dr Dejan Tričković je istakao važnost razumevanja i poštovanja jedinstvenosti muzičke umetnosti. „Čuvajući kulturu kroz brojne manifestacije, negujemo tradiciju i istoriju, spajamo tradicionalni merak i sevdah, vranjsku gradsku pesmu sa umetnošću i time obogaćujemo kulturnu riznicu našeg grada. Vodeći računa o muzici osobenoj za naš kraj, kao o važnom nematerijalnom nasleđu, istovremeno upoznajemo i učimo da poštujemo drugačiju muzičku formu“, rekao je Tričković.

Ovaj jedinstveni festival, koji će u Vranju trajati do 6. avgusta, okupiće najpoznatije virtuoze u svetu klasične muzike i ugledne goste.

Večeras u sali Doma vojske gostovaće Majkl Lesli koji će muzikom Stravinskog, Prokofieva i Bartoka pokazati kojim putevima se klavirska muzika kretala posle Debisija. Koncert koji je nazvan „Novi putevi“ počinje u 20 sati.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare