Vranjski socijalisti izglasali nepoverenje Negovanu Stankoviću

VRANJE

 

Izvršni odbor GrO SPS Vranje, na svojoj poslednjoj sednici, izglasalo je nepoverenje državnom sekretaru i članu IO GO ove partije, Negovanu Stankoviću. Za njegov opoziv glasalo 30 prisutnih, dok je četvoro bilo uzdržano, potvrdio je za JUGpress, predsednik vranjskih socijalista, Zoran Antić.

Gladski odbor nije zasedao zbog kvoruma, ali ukoliko  donese istu odluku, Okružni odbor formalno potvrđuje i obaveštava lidera SPS, Ivicu Dačića i Glavni odbor u Beogradu, pojašnjava postupak za opoziv, prvi čovek vranjskih socijalista.

 

SPS u Vranju pokrenula je inicijativu za opoziv Stankovića jer nije zadovoljna njegovim radom i odnosom prema partiji na lokalnom nivou.

„Izjavama koje Stanković daje nanosi štetu našoj organizaciji. Mislim da je nepotrebno učestvovao u rušenju autoriteta i ugleda SPS u Vranju i doprineo lošim rezultatima na aprilskim izborima. Zarad svojih ličnih interesa učestvovao je u rušenju naše organizacije posle 26 godina na vlasti. Zbog toga sam predložio njegov opoziv“, kaže Antić.

 

Sednici je prisustvovao i Stanković koji je do nedavno bio predsednik socijalista pčinjskog okruga.

On je, s druge strane, optužio Antića kao glavnog krivca za neuspeh partije na lokalnim izborima.

Antić kaže da su to „čiste gluposti“.

„Mi smo kao gradska organizacija imali najbolje rezultate u Srbiji. To što nismo pobedili je stvar društvenih procesa i promena“, zaključio je predsednik vranjskih socijalista.

 

Negovan Stanković, već nekoliko godina živi u Beogradu i u IO GO SPS ušao je kao kadar iz Vranja. Obavlja funkciju državnog sekretara u Ministarstvu za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku.

Област са прилозима

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare