Vranjski SNS “želi da veruje da lideri tzv. Saveza za Srbiju nisu kao njihovi simpatizeri”

VRANJE

Prljava politička kampanja koja se danima unazad vodi protiv predsednika Aleksandra Vučića se nastavlja, ali i dobija novu formu i pojačan intenzitet uvreda i blaćenja, saopštio je vranjski SNS.

” Ovog puta predmet napada i uličnih uvreda od strane pripadnika tzv. Saveza za Srbiju je porodica predsednika. Monstruozne pretnje deci predsednika Vučića, potpuno jasno su građanima Srbije pokazale kakva je politika Saveza za Srbiju i njihovih medija.

Očigledno je da im podrška građana od 2 ili 3 procenta nije dovoljna da se ponovo dočepaju narodnih para i vlasti, pa im je jedino ostalo da nasiljem, ucenama i pretnjama ostvare svoj cilj.

Prosto nas je i sramota da citiramo reči ovog čoveka sa nekom dijagnozom, koje je napisao na tviter nalogu predsednika Republike Srbije. Naravno, očekujemo da svaki normalan čovek osudi ovakav rečnik i ovakav vid političke komunikacije i političke borbe, ali to ne očekujemo od političkih vođa Saveza za Srbiju. Ovakve uvrede su samo refleksija njihove politike i njihovog Makijavelističkog pristupa politici po kojem cilj opravdava sredstvo, a cilj je vlast po svaku cenu, čak i po cenu ovakve anticivilizacijske političke kominikacije.

Građani Srbije sada, nakon višednevne kampanje Saveza za Srbiju i njihovih medija protiv predsednika Srbije i njegovih najbližih, nemaju dilemu da je njihova politika – ogoljeno nasilje, prostakluk i mržnja.

Šta ih toliko boli da opravdavaju ovakve političke diskurse svojih pristalica? Da li možda to što je Železara Smederevo podignuta iz pepela i što nisu mogli da u njenoj visokoj peći istope sve tenkove, topove i druga vojna sredstva Vojske Srbije? Ili ih možda boli što tzv. građanski protesti ne idu po dobijenom scenariju njihovih mentora i što na ulicama protestuje šačica njihovih pristalica? Ili što su možda sve sigurniji da će naredne izbore izgubiti ubedljivije nego ikada do sada?

Kakav god bio odgovor na ovo retoričko pitanje, i kakav god bio motiv ovakve političke strategije delovanja Saveza za Srbiju, uvrede i vređanje porodice nikada nisu i neće biti dobar aspekt političke akcije i recept osvajanje vlasti.

Čak i u kriminalnim miljeima su postojale i postoje neke norme ponašanja i kodeks nenapadanja porodice i dece. Ali te norme ne važe i za naše političke protivnike kojima ništa nije sveto, pa čak ni porodica koja je osnova srpskog društva i srpske države. Ako gospoda iz Saveza imaju makar trunke morala i integriteta, trebalo bi da se što pre ograde od ovakvih reči i od ovakvog vida komunikacije i političke borbe.

Mi iz Srpske napredne stranke želimo da verujemo da oni ne misle kao njihovi simpatizeri, ili barem ono što je ostalo od njih. Sve drugo biće odraz njihove nemoći, slabosti i nepostojanja jasnog političkog koncepta koji mogu ponuditi građanima Srbije.

Na kraju pozivamo nadležne na hitnu reakciju i utvrđivanje odgovornosti, kako bi se ovakvo divljanje zaustavilo”, navodi se u saopštenju koje u celini prenosimo.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare