VRANJSKI SNS O LOKALNOJ VLASTI

VRANJE

 

Posle svega možemo da zaključimo da je Vranje grad paradoksa i utopije,   zakljuzčio je danas lokaloni SNS.

 

„ Lokalno rukovodstvo svojim suludim potezima ruši sve zakone logike i osnovne principe ekonomije jer ni najbolji ekonomisti ne mogu da objasni činjenicu da su zaduživanja nikad veća, a izgradnja u gradu nikad manja. Dugovanje grada po kreditima 4 miliona evra. a zadužuju se za još dodatna dva.  Najveći dug za famozno šetalište u centru grada, koje košta kao da je na Menhetnu ili u Monaku.

Razumemo političku pozadinu ove Odluke o zaduženje grada, jer za četiri godine nije ništa urađeno, nijedna investicija, nijedan projekat, pa ajde brže bolje 2 meseca pred lokalne izbore da zamažu oči biračima i sklepaju šetalište, asfaltiraju seoske puteve, ukopaju  neku vodovodnu i kanalizacionu cev. Zadužujemo se za realizaciju komunalnog programa, a realizacija istog u 2014 godini 50%, a u 2015 godini mizernih 30%. Pa kolika bi bila realizacija komunalnog programa da nije bilo kredita, 0%?!

Ali dobro, i to je legalno i legitimno, ali da li je domaćinski zadužiti grad do te mere da se onemogući normalno funkcionisanje lokalne samouprave ko god preuzeo vođenje grada posle izbora?! Gospoda se nadaju da će to biti ponovo oni, pa su zato sve karte bacili na kredite, pa ako i ne zadrže vlast, ionako neće imati obavezu da oni vraćaju dugove već će se time baviti neko drugi! I pritom moramo da istaknemo, da podaci o dugovanju Grada prezentovani od strane Sekretarijata za finansije i privredu ne moraju da budu i tačni, ili potpuni. Jer u izveštaju se govori o zaduživanju Grada, ali se ne vide kolika su zaduženja javnih preduzeća i javnih ustanova čiji je osnivač Grad Vranje. Pozivamo rukovodstvo grada da izađe sa tim podatkom ako imaju bar malo državničkog morala i hrabrosti. Smatramo da to neće smeti da urade pred lokalne izbore, jer kako će objasniti građanima Vranja da Grad duguje preko milijardu dinara.

Vranje ima ubedljivo najgoru vlast u istoriji srpske parlamentarne demokratije, i ukoliko ih nakon lokalnih izbora ne sklonimo sa odgovornih funkcija u gradu preti nam finansijska provalija. Zbog neodgovornog i nedomaćinskog ponašanja socijalista i gradonačelnika dospele dugove će vraćati naša deca, a grad će postati mesto bez budućnosti. Osim možda za gradonačelnika i njegove drugove, bar za još jedan mandat.”, navodi se u saopštenu koje objavljujemo u integralnoj verziji , bez ikakvih intervencija .

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare