“Vranjski maratonci” zadovoljni rezultatima koje su ostvarili u odlazećoj godini

VRANJE

Sumirajući tekuću takmičarsku godinu čanovi Atletskog kluba „Vranjski maratonci“ mogu da budu zadovoljni načinom na koji su predstavljali grad Vranje.

„Pored standardnih učešća na trkama u Srbiji, gde smo nastupili u petnaestak različitih gradova, možemo se pohvaliti i učešćem na inostranim trkama u Slovačkoj, Austriji, Bugarskoj, Hrvatskoj, Rumuniji, Severnoj Makedoniji, Grčkoj i Francuskoj“, navodi se u saopštenju kluba.

Posete gradovima kao što su Bratislava, Beč i Pariz, gde su učestvovali na trkama nisu ostavili ravnodušne članove kluba.

Proteklu sezonu su, bez sumnje, obeležili sportski uspesi. Mesta na pobedničkom postolju su obezbedili Dunja Mihajlović, Jelena Stoiljković, Milan Andjelković i Nikola Janjić počev od trka u Skoplju, Kavadarcima i Niškoj trkačkoj ligi.

Najjači utisak sezone je oboren državni rekord Kristijana Stošića na 50 kilometara čime su se klub i grad upisali u istoriju atletike.

Učešća na svetskom prvenstvu u ultramaratonu je samo pokazalo da je Kristijan u vrhu naše atletike.

Pored toga osvojena su i dva druga mesta na državnim prvenstvima u maratonu i trci na 10 kilometara. Suvišno je nabrajati osvojena odličja tokom sezone na raznim gradskim i planinskim trkama.

Treći vranjski polumaraton je ove godine imao preko 500 učesnika i okupio je sam vrh srpske atletike, kao što su Olivera Jevtić i Marko Ranković.

Vranjski maratonci nastavljaju i naredne godine sa učešćima na trkama, navodi se u saopštenju kluba.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare