Vranjska reka pocrnela nizvodno od Eko pumpe, nadležni ćute!?

Foto: S. K.
Foto: S. K.

VRANJE

Voda u koritu Vranjske reke nizvodno od Eko pumpe, u četvrtak 11. aprila oko 18 sati, potpuno je pocrnela, javljaju Regionalnoj informativnoj agenciji JUGpress stanovnici Donjeg Vranja, prigradskog naselja kroz koje teče ovaj gradski vodotok.

„Jeziva ekološka tradicija se nastavlja na Vranjskoj reci na toku kroz Donje Vranje, uvek u kasnim popodnevnim satima, neka od fabrika ispušta svoje otpadne vode u ovaj vodotok, pa njene vode uglavnom poprimaju crnu boju, ponekad ta voda i pocrveni”, pričaju gnevni Donjovranjci, podsećajući se vremena od nekoliko decenija unazad kada su se kupali u ovoj gradskoj reci i plivali za krst na Bogojavljenje.

Žitelje jednog od najstarijih vranjskih naselja posebno ljuti što ne reaguju nadležne inspekcije i službe, ali i nevladine i političke organizacije čiji programi baziraju na zaštiti i očuvanju zdrave životne sredine.

„Živog sveta u Vranjskoj reci nizvodno od Eko pumpe odavno nema, ali zagađene vode ove reke ugrožavaju ribe u Južnoj Moravi nizvodno od njenog ušća, zato čudi da se nadležne inspekcije i službe ne oglašavaju”, napominju stanovnici Donjeg Vranja.

JUGpress je putem mejla postavio pitanje u vezi zagađenja Vranjske reke Odeljenju za urbanizam, imovinsko-pravne poslove, komunalno-stambene delatnosti i zaštitu životne sredine, Odeljenju za inspekcijske poslove Grada Vranja, ekološkoj inspekciji i Ekološkoj inspekciji Pčinjskog upravnog okruga. 

(Kraj) SK/MS

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Balija
Balija
1 mesec pre

Pocelo Vranje da krvari od bola koji mu nanose naprednjaci, dobro je dok je krv u reci, narodna kaze “potocima ce krv teci”