VRANJSKA GIMNAZIJA OBELEŽAVA 135 GODINA POSTOJANJA

VRANJE

Gimnazija „Bora Stanković“, najstarija obrazovna ustanova na jugu Srbije  značajan jubilej , 135 godina postojanja i rada , obeležiće tokom „Nedelje škole“, čije je otvaranje predviđeno za danas u 20 sati u svečanoj sali Gimnazije, kaže direktorka Suzana Mišić.

Proslava jubileja počinje programom „Mejk šou“ u organizaciji Đačkog parlamenta škole. U muzičkom delu programa na otvaranju će svirati „Cardinal Point“.
Za sutradan je predviđena izložba fotografija znamenitih profesora i đaka Gimnazije. Kroz ovu obrazovnu ustanovu koja je osnovana 1881. godine prošle su neke od najpoznatijih ličnosti kao što su Radoje Domanović, Jaša Prodanović, Jovan Hadži Vailjević…
Gost na otvaranju izložbe biće akademik dr Dragoslav Pejčinović, poznati biolog, rođeni Vranjanac, koji će evocirati uspomene na svoje gimnazijske dane.
U okviru programa obeležavanja predviđen je boravak ruske delegacije sa tamošnjeg državnog Fizičko-matematičkog liceja. „Reč je o prvoj međunarodnoj saradnji  između  Gimnazije  i ovog liceja, a Protokol o tome je potpisan prilikom naše posete Rusiju prošlog meseca“ – kaže direktorka Mišić.
Tokom „Nedelje škole“ planirani su i sportski turniri, kviz takmičenja o Bori Stankoviću i njegovom delu, nadmetanje u besedništvu, zatim karaoke veče i promocija najnovijeg broja časopisa „Gimnazijalac“.

 

Vranje direktorka Gimnazije
Proslava 135. godišnjice Gimnazije “Bora Stanković” biće završena 28. marta, Svečanom akademijom pod nazivom „Susret u vremenu“.

S obzirom da je 2016. godina jubileja za vranjsku Gimnaziju, brojne aktivnosti su predviđene i narednih meseci.

„Već 31. marta u sali Doma vojske  gostovaće novinar Branko Stanković i ekipa RTS povodom premijere filma o Belom mostu koji je sagradjen u tursko vreme. Tome su veliki doprinos pored Gimnazije, dali i Narodni muzej, Narodni univerzitet i Pozorište.

U aprilu je predviđena još jedna izložba i humanitarna akcija, a maj je rezervisan za promociju knjiga naših kolega. Veliki događaj će svakako biti predstavljanje velike monografije povodom 135. godina postojanja Gimnazije koja nosi ime slavnog pisca i poznatog Vranjanca“ – ističe direktorka Mišić.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare