Vranjska „Elektrodistribucija“ realizuje niz značajnih investicija

VRANJE

U prostorijama Srpske napredne stranke u Vranju nastavljena je serija održavanja press konferencija na kojima direktori preduzeća, članovi vladajuće stranke, predstavljaju postignute rezultate.

Ovog četvrtka to je učinio prvi čovek vranjske „Elektrodistribucije“ Goran Nikolić, koji je govorio o najznačajnijim investicijama koje su u toku i koje će biti realizovane do kraja godine.

„Danas smo krenuli sa radovima na polaganju 35 KW  kabla između trafo stanice na ulazu u Vranje do trafo stanice „Vranje 2“ u naselju Češalj. Vrednost investicije je 9,5 miliona dinara. U Poljanici privodimo kraju investiciju stubne trafo stanice sa niskonaponskom mrežom. Vrednost projekta je pet miliona dinara, a njegova realizacija će doprineti poboljšanju snabdevanja električnom enrergijom stanovništva u tom kraju”, rekao je direktor Nikolić.

On je dodao da je dobijena građevinska dozvola za polaganje  35 KW  kabla u Bujanovcu u dužini od 3,6 kilometara za bolje napajanje u toj opštini, čija je vrednosti oko 20 miliona dinara

Nikolić je kao najveću urađenu investiciju na području koje pokriva preduzeće, a koja je velikim delom završena  u saradnji sa državom i Koridorima Srbije, nova trafo stanica u selu Momin Kamen u opštini Vladičin Han. Urađeno je i polaganje 35 KW kabla u dužini od preko 11 kilometara.

“Ostaje da se trafo stanica Momin Kamen poveže  sa trafo stanicom u Predejanu tako da će Vladičin Han nakon toga dobiti trostruko napajanje. Tu je i investicija rađena za potrebe  autoputa napajanje naplatnih rampi i rasvete, zatim polaganje deset kilovoltnih kablova, šest raspleta između trafo stanice Momin Kamen i trafo stanice u Džepu“.

Investicija koju realizuju, a koja govori o prisutnosti države na ovom području na jugu Srbije su stanovi koji se grade za pripadnike snaga bezbednosti.

„Odlukom Vlade mi smo u obavezi da infrastrukturno odradimo sve ono što se tiče energetskog dela za potrebe napajanja tih objekata. Za prvi deo ovih stanova mi smo u rekordno kratkom roku izgradili novu trafo stanicu i omogućili pripremu napajanja tih zgrada. Naša obaveza je da odradimo priključke do svih stanova kada stambene zgrade budu gotove. Vrednost posla je procenjena na 17 miliona dinara. Vranje je dobilo i drugu lokaciju za izgradnju stanova za pripadnike snaga bezbednosti i tu ćemo biti u obavezi da izgradimo još jednu trafo stanicu”, istakao je Nikolić.

On je govorio i o rekonstrukcijama starih trafo stanica od preko 20 i 30 godina u koje do sada nije ulagano. Vrednost radova je oko 100 miliona dinara. 

Direktor Nikolić je obavestio novinare da će do kraja godine u naselju Raška početi da radi nova upravna zgrada vranjske „Elektrodistribucije“.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare