Vranje u zajedničkom projektu ROMACTED

VRANJE

Vranje je sa još 10 gradova i opština u Srbiji uključen u zajednički projekat Evropske unije i Saveta Evrope pod nazivom ROMACTED.

Projekat je usmeren na promovisanje dobrog upravljanja i osnaživanja Roma i Romkinja na lokalnom nivou.

U ime Grada Vranja Protokol o saradnji sa Savetom Evrope i Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture potpisala je gradska većnica Danijela Milosavljević. Događaj je upriličen u Beogradu, a među potpisnicima su i šef Kancelarije Saveta Evrope, Tim Kartrajt i potpredsednica Vlade, Zoranа Mihajlović.

„Nastojanja gradskog rukovodstva usmerena su na primeni održive politike sa ciljem lakšeg i efikasnijeg ostvarivanja prava, podrške stanovanju i smanjenja siromaštva kod romske populacije. Sa određivanjem jasnih mehanizama delovanja i prioritetnih potreba u oblasti poput obrazovanja, zdravstva, zapošljavanja, kulture i informisanja, izrađen je i usvojen Lokalni akcioni plan za poboljšanje položaja Roma i Romkinja na teritoriji Grada“, ističe većnica Milosavljević.

Predviđenim aktivnostima težiće se podsticanju lokalnih romskih zajednica na jačanju kapaciteta u cilju kreiranja, implementacije i planova koji se odnose na njih, osnaživanju Roma i Romkinja na individualnom i kolektivnom nivou, kao i jačenju posvećenosti institucija na inkluziji romskog stanovništva.

Protokol o saradnji trajaće tokom perioda realizacije projekta, do 30. aprila 2020. godine.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare