Niš: 110 romskih porodica iz naselja “ Crvena zvezda” konačno rešavaju stambeno pitanje

NIŠ

 

Potpredsednica Vlade Srbije prof. dr Zorana Mihajlović i gradonačelnik Niša Darko Bulatović potpisali su danas Protokol o saradnji između Koordinacionog tela za praćenje realizacije Strategije za socijalno uključivanje Roma i Romkinja u Srbiji za period 2016-2025. i Grada Niša na praćenju realizacije projekta preseljenja stanovnika naselja Crvena zvezda, kako bi im se obezbedili adekvatni uslovi za stanovanje.

„Protokol koji smo danas potpisali veoma je važan jer njime rešavamo stambeno pitanje za 110 romskih porodica. Na ovom projektu smo radili dve godine i hvala gradu Nišu na razumevanju i zajedničkom radu, jer bez punog uključivanja lokalnih zajednica nema razgovora o tome da možemo da postignemo da se romska zajednica uključi u normalan život kakav imaju drugi građani“, izjavila je Mihajlovićeva.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović istakao je da su promovisanje dobrog upravljanja i osnaživanje romske zajednice zajednički ciljevi Grada Niša i Vlade Srbije.

„Ovog trenutka nalazimo se u završnoj fazi jednog od značajnih projekata koji je podrška i protokolu koji smo danas potpisali, a to je izgradnja 50 stambenih jedinica za romsku populaciju. Protokol koji je danas potpisan logičan je nastavak dobrih aktivnosti koje na nivou lokala sa Vladom Srbije zajedno radimo, a s ciljem smanjenja siromaštva Roma, punog uključivanja u zajednicu, kao i stvaranja uslova za viši standard i bolje uslove života“, izjavio je Bulatović.

Još uvek se ne zna gde će se ovi stanovi graditi ali je na pomolu rešenje velikih problema Roma koji su prošle  i raniji godina mesecima bili u mraku, bez struje i osnovnih uslova za život.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare