Vranje u sredu bez vode za piće

VRANJE

Zbog radova na novom cevovodu i prespajanja na postojeći, u sredu, 23. avgusta, doćiće do prekida u vodosnabdevanju Vranja i okolnih sela.

Radovi će trajatri od 6 do 23 sata i u tom periodu građani Vranja koristiće vodu akumuliranu iz rezervoara čiji je kapacitet 10 hiljada kubika, kaže direktor JP „Vodovod“ u Vranju, Goran Đorđević.

Iz ovog preduzeća apeluju na potrošače u delovima grada kod kojih neće biti prekida u vodosnabdevanju da vodu koriste racionalno, kako ne bi došlo do potpunog nestanka vode.

Sigurno je da druga visinska zona neće imati vodu pet sati, a potrošači u centru grada bez vode za piće ostajaće povremeno.

Napravljen je detaljan plan radova koji će trajati 15 sati.

Novi cevovod koji se prostire od brane „Prvonek“ do postrojenja za preradu vode doprineće sigurnijem i redovnijem snabdevanju vodom za piće. Investicija je vredna 2,2 miliona evra.

Projekat izgradnje novog cevovoda sirove vode u Vranju se realizuje zahvaljujući podršci KFW razvojne banke iz Nemačke kroz program unapređenja infrastrukture u opštinama srednje veličine u Srbiji. Program sprovodi Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, podseća direktor Đorđević.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare