Vranje u projektu „Gradimo zajedno“

VRANJE

 

Ministarstvo privrede donelo je odluku da sa tri miliona dinara podrži radove na ugradnji električnog lifta u zgradi Centra za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite u Vranju. 

Reč je o projektu u okviru programa „Gradimo zajedno“ i odnosi se na lokalni i regionalni razvoj kao i podizanje standarda građana u opštinama i gradovima širom Srbije.

Kako je planirano lift će biti postavljen sa spoljne strane na zadnjem delu zgrade sa ciljem poboljšanja uslova rada ove institucije za korisnike iz senzibilne grupe stanovništva, a među njima se nalazi i veći broj dece. Radovi će podrazumevati i intervenciju na trećem spratu Centra.

 

Trenuno se radi na kompletiranju dokumentacije. Vrednost projekta je oko 7 miliona dinara i sa četiri miliona učestvovaće grad Vranje.

 

Resorno ministarstvo podržaće izvođenje radova na 32 projekta  od značaja za lokalni i regionalni razvoj i standard građana u gradovima i opštinama širom Srbije.

Ukupna vrednost investicija je 966 miliona dinara i ministarstvo učestvuje u sufinansiranju 50 odsto svakog projekta. Drugu polovinu obezbeđuju lokalne samouprave iz sopstvenih budžeta.

Program „Gradimo zajedno“ Ministarstvo privrede realizuje zajedno sa Evropskom investicionom bankom i lokalnim samoupravama.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare