Vranje: Trideset korisnika grantova HELP-a

VRANJE

U Vranju su danas  potpisani ugovori o donaciji sa 30 korisnika koji će dobiti opremu za samozapošljavanje u okviru projekat “Smanjenje siromaštva i unapređenje mogućnosti zapošljavanja marginalizovanih i ugroženih grupa stanovništva sa fokusom na Romkinje u Srbiji”.

Ovaj projekat je vredan milion i 800 hiljada evra a realizuje ga nemačka organizacija Help .

Finansira ga  Švedska agencija za međunarodnu saradnju Sida..

Za osnivanje zanatskih i uslužnih delatnosti grantove u opremi dobiće moleri, tapetari, muzičari, krojači, pekari. Među korisnicima je i 15 Roma.
Šef kancelarije nemačke nevladine organizacije HELP u Vranju Bane Stanojković, gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković i gradski većnik Ivan Stanković, potpisali su ugovore o donaciji sa 30 finalnih korisnika grantova namenjenih za samozapošljavanje.

,,Cilj projekta je integracija i poboljšanje položaja marginalizovanih Roma i drugih socijalno ugroženih grupa. Smatram da je neophodan razvoj sopstvenog biznisa kako bi se standard društva podigao na viši nivo i ujedno smanjila nezaposlenost“ rekao je Milenković.

Bane Stanojković  je rekao da je  HELP, do sada, u Vranju,  realizovao projekte u vrednosti od preko dva  miliona evra kroz dodelu pojedinačnih grantova u opremi za 553 korisnika, podržao osnivanje četiri kooperative, pomogao institucijama i udruženjima osoba sa invaliditetom i obezbedio stambene uslove za socijalno ugrožene porodice.

,,Selekcijom na osnovu socijalnih i ekonomskih kriterijuma, u Vranju je odabrano finalnih 30 korisnika. Oni će dobiti opremu za pokretanje samostalnih zanatskih i uslužnih delatnosti. Među potpisnicima ugovora o donaciji je 15 Roma, dok je dvadesetoro mladih, nezaposlenih ljudi, dobilo šansu za obuku i praksu u trajanju od šest meseci“, rekao je  Stanojković.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare