VRANJE: STANJE BEZBEDNOSTI ZADOVOLJAVAJUĆE

VRANJE

 

Član Gradskog veća grada Vranja  Branimir Stojančić rekao je na današnjoj sednici

da je  stanje javnog reda i mira zadovoljavajuće, ali  da se u 2014. godini, u odnosu na prethodnu, beleži povećano nasilje u porodici, kao i veći broj lica osumnjičenih za posedovanje opojnih droga.

Stojančić je najavio veću kontrolu saobraćaja na Koridoru 10 tokom letnje sezone, posebno na delovima gde se odvijaju radovi.

Izveštaje o stanju javnog reda i mira u prošloj godini, stanju bezbednosti saobraćaja i stanju kriminaliteta  danas su usvojili članovi Gradskog veća , na  132. sednici  ovog organa.

 

Usvojeni su i Informacija o stanju komunalne infrastrukture u seoskim mesnim zajednicama na teritoriji gradske opštine Vranjska Banja, nacrt Lokalnog operativnog plana odbrane od poplava na teritoriji grada Vranja za vode II reda u ovoj godini, izveštaj o radu Gradskog štaba za vanredne situacije u prošloj sa predlogom godišnjeg plana za 2015.godinu, kao i Nacrt programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za grad Vranje.

Stojančić je rekao da će rukovodstvo grada izdvojiti značajna sredstva za podsticanje poljoprivredne proizvodnje.

Gradsko veće dodelilo je i 100.000 dinara za organizaciju Međunarodnog festivala pantomime, kao i 2.000 evra u dinarskoj protivvrednosti Streljačkom savezu Vranja za kupovinu novog streljačkog oružja.

Naredna sednica Skupštine grada najavljena je za  15. jun.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare