AMERIČKI GENERAL U PRIŠTINI O BORBI PROTIV TERORIZMA

PRIŠTINA

 

Specijalni izaslanik predsednika SAD u globalnoj koaliciji protiv ISIS-a, general Džon Alen (John Allen) danas je posetio Prištinu gde se sastao sa predsednicom Atifete Jahjaga, premijerom Isom Mustafom i zamenikom premijera i ministrom inostranih poslova Hašimom Tačijem sa kojima je razgovarao o unapredjenju sardanje za  lišenje i poraz ISIS-a, saopšteno je iz američke ambasade.

 

General Alen se takođe sastao sa ministrom unutrašnjih poslova Skenderom Hiseni i Kosovskom policojom da bi razmatrali saradnju protiv terorizma.

 

Tokom svih sastanaka, General Alen je ocenio učlanjenje Kosova u globalnu koaliciju u borbi protiv ISIS-a, i učešće Kosova u radnoj grupi koalicije za raspodelu suprotstavljenih poruka, kao i Kosovske napore u suprostavljanju nasilnog ekstremizma i sprecavanju talasa teroristickih boraca.

 

General Alen i kosovski zvaničnici su se saglasili o značaju razmene podataka i informacija koje će doprineti zaustavljanju talasa stranih boraca i razgovarali o nizu načina za poboljšanje dostizanje zajednicama koje mogu biti u opasnosti od radikalizma.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare