Vranje spremno za početak filmskog festivala “Most”

VRANJE

U Vranju u sredu počinje Međunarodni filmski festival “Most” koji će trajati do 6. septembra.

Festival će biti održan na otvorenom, na Trgu Staniše Stošića, gde se priređuju sve začajnije kulturne manifestacije tokom leta.

Ono po čemu se ova manifestacija izdvaja u odnosu na ostale filmske festivale na našim prostorima, je seminar kinematografije.

Svi učesnici zahvaljujući eminentnim ljudima iz sveta filma i fotografije, imaće priliku da nauče korisne i praktične stvari iz domena  kinematografije kroz radionice. Pod pokroviteljstvom Turističke organizacije Vranje biće u prilici da se upoznaju sa prelepom istorijom, kulturom i tradicijom Vranja.

Biće prikazana ostvarenja neafirmisanih i afirmisanih umetnika, dokumentarni, animirani kao i filmovi mladih umetnika, učesnika seminara kinematografije.

Drugu godinu za redom festival je prepoznatljiv po raznovrsnosti žanrova i tema filmova koji se obrađuju. Mnogi su premijerno prikazani u bioskopima na otvorenom.

Pored bioskopa na otvorenom, posvećenom svim ljubiteljima filma čije će besplatne projekcije biti organizovane u večernjim satima na Trgu Staniše Stošića, posetioci će imati priliku da uživaju u izložbi fotografija “Glumački portreti”, mladog niškog fotografa Vanje Kesera, prikazanom na nedavno zatvorenim Filmskim susretima u Nišu.

Ovogodišnji organizatori filmskog festival “Most” su Grad Vranje, Studentska Unija Srbije i Centar za razvoj kreativnosti.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare