VRANJE: SNS O IGRICAMA I SOCIJALI

VRANJE

U poslednje vreme gotovo da nema dana bez neke nove afere iz Gradske uprave. Koliko juče aferu otrovnog oplatola i prebacivanja odgovornosti na Vladu, munjevito su sustigle pronevere u sferi socijalnih davanja, saopštio je danas Gradski odbor SNS iz Vranja.

“Povodom objave u medijima da je u Sekretarijatu za socijalna pitanja pri Gradskoj upravi u Vranju, vršeno falsifikovanje isprava za ostvarivanje prava na dečiji dodatak i da je došlo do pronevere budžetskih sredstava namenjenih za pružanje pomoći našim najugroženijim sugrađanima. Savet za socijalna pitanja SNS u Vranju, hitno traži objašnjenje gradonačelnika da li mu za to trebaju pare od države i da li misli da je država dužna da pokriva pljačku najugroženijih i najsiromašnijih građana Vranja.

Pored toga, što je nedavno od zaposlenih tražio da poštuju radno vreme i da ne igraju igrice na radnom mestu, gradonačelnik je morao da svoje zaposlene upozori i da se ne bave kriminalom. Međutim, ako neko posle 20 godina nije naučio da dolazi na posao na vreme, još manje je verovatno da će naučiti da ne krade. Ali, verovatno ni ovde, kao ni bezbroj puta do sada, gradonačelnik i lokalni funkcioneri zaduženi za socijalna pitanja ne vide svoju odgovornost.

Nedopustivo je da se, u trenutku kada je ova Vlada pokazala spremnost i odlučnost da iskoreni kriminal i korupciju, ovakve stvari dešavaju u sferi socijalne zaštite.

Očigledno je jedini rezultat trenutne lokalne vlasti u Vranju zaduživanje i nebriga o građanima, i to o onim najsiromašnijim, zbog čega su i dovedeni na rub svoje socijalne egzistencije.
Pozivamo još jednom nadležne državne organe u Vranju da pokažu građanima Vranja spremnost da ispitaju i strogo kazne one koji otimaju i kradu od najugroženijih slojeva našeg društva i da što hitnije osvetle sve afere, malverzacije, zloupotrebe i lopovluke trenutne lokalne vlasti, koja je godinama uništavala sve čega se dotakla.
Svakodnevne afere su dokaz da Vranje zaslužuje drugu i bolju vlast, a Srpska napredna stranka će nakon pobede na predstojećim lokalnim izborima pokazati da je politiku Vlade moguće sprovesti i u našem gradu bez ikakvog upliva ličnih interesa”.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare