Vranje : Situacija pod kontrolom

VRANJE

U poslednja dva dana na području grada Vranju pao je 101 litar kiše po metru kvadratnom, kaže za JUGpress dežurni u Meteorološkoj stanici Dragiša Stanković.

Isto toliko kiše je palo na još nekim mernim mestima na području Pčinjskog okruga.

Pomoćnik gradonačelnika za vanredne situacije  Aleksandar Stojković neprestano je na terenu i kaže da trenutno nema nekih većih problema, ali je još uvek na snazi crveni meteoalarm.

„Ono što je „rak rana“ ovog grada već godinama je atmosferska kanalizacija koja ne može da primi svu vodu kada su velike padavine. Voda se tako sliva niz ulicu, stvara bujicu koja se uliva u Gradsku reku. Trenutno je njen nivo porasato i za sada nema opasnosti da će se ona izliti. To nije problem od juče i mi sa svakom jačom kišom strahujemo šta će biti. Da se to više ne bi dešavalo planiramo da komunalnim programom za 2017. godinu predvidimo trajno rešavanje ovog problema“, kaže Stojković.

 

vranje-padavina-1Da bi situacija bila pod kontrolom na terenu su stručno-operativni timovi Štaba za vanredne situacije, ljudstvo i mehanizacija javnih komunalnih preduzeća, kao i nadležna inspekcija.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare