Vranje se zadužuje za 52 miliona dinara

VRANJE

Članovi Gradskog veća na poslednjoj sednici odlučili da se Grad Vranje ponovo zaduži. Reč je o 52 miliona dinara. Sredstva će biti uložena za završetak vrtića u naselju Raška, izgradnju vodovodne mreže u selima Neradovac i Moštanica i sanaciju rezervoara „Jevrem bunar“ u Vranju.

Većnici su razmatrali i program namirivanja poverilaca u likvidacionom postupku javnih preduzeća „Direkcija za razvoj i izgradnju grada Vranja“ u likvidaciji i „Skijalište Besna Kobila Vranje“ u likvidaciji. 

Za Direkciju je isplaćeno preko 83 miliona i ostalo još skoro 11 miliona dinara. Za Skijališta je ostalo oko 6 i po miliona sinara, rečeno je.

Usvojen je plan rada Gradskog štaba za vanredne situacije, kao i izveštaj o radu u prošloj godini. Čulo se da se brzo  reagovalo prilikom poplava u januaru i požara na neradovačkom putu i da su sprovedene sve mere. Ove godine nije bilo vanrednih situacija.

Na sednici je bilo reči i o uvođenju civilne zaštite i svi su bili zadovoljni što će ponovo biti formirana. Ovom odlukom je previđeno da mogu da budu osnovana i Dobrovoljna vatrogasna društva, koja su nekada i postojala, izjavila je većnica Danijela Milosavljević.

Doneta je odluka da dva poslodavca angažuju veći broj radnika iz teže zapošljivih kategorija, da budu podržana sva 24 pristigla zahteva za samozapošljavanje i da o trošku grada bude angažovano 27 radnika u okviru javnih radova.

Usvojena je i odluka o finasiranju i sufinansiranju 28  projekata iz oblasti kulture.

Usaglašeni su i tekstovi javnih poziva za subvencionisanje individualnih poljoprivrednih proizvođača, kao i poljoprivrednih udruženja.

Većnici su razmatrali i rad Saveta za bezbednost saobraćaja. Čulo se da grad ima 22 miliona dinara od saobraćajnih prekršaja. Sredstva će biti utrošena za  nabavku auto sedišta za bebe, kaciga i organizovanje edukativnih akcija, kao i za poboljšanje saobraćajne infrastrukture.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare