Načelnik policije tužio Dobricu Veselinovića

BEOGRAD

Umesto da pronađe odgovorne za napad na ljude koji su mirno protestovali na Šabačkom mostu, načelnik odeljenja šabačke policije Miodrag Andrić, tužio je Dobricu Veselinovića, saopštio je danas pokret Ne davimo Beograd.

Veselinović je, kako navode, tužen zato što je snimao policijskog starešinu dok je izdavao naređenje da se policija povuče i omogući batinašima s motkama da napadnu okupljeni narod na blokadi 27. novembra prošle godine kod mosta na Savi kod Šapca.

U tužbi, kako su istakli, navodi se da je načelnik šabačke policije pretrpeo nematerijalnu štetu u vidu povrede časti i ugleda zbog reči koje mu je  Veselinović uputio dok je naređivao postupanje, odnosno povlačenje policije sa Šabačkog mosta.

“Ova naredba omogućila je batinašima naoružanim motkama da mogu nesmetano da nasrnu na okupljeni narod”, rekli su iz Ne davimo Beograd.

Dodali su i da je Veselinović tužen zbog izjave “Da li vas je sramota? Očegledno nije. Stvarno sramota. Kako se vi osećate danas pošto niste zaštitili ljude?”, koju je uputio Andriću, kao i opaske da je obrukao značku i zastavu koja mu stoji na reveru.

“Pokret Ne davimo Beograd, kao i lično Dobrica Veselinović, kandidat za gradonačelnika Beograda ispred zeleno-leve koalicije MORAMO, nalazi se na meti režima već godinama, a u toku predizborne kampanje, pored ovog, započeti su i procesi koje je pokrenula kompanija bliska vlasti, Milenijum tim”, rekli su u tom pokretu.

Poručili su da ih takve tužbe i procesi nas neće zaplašiti i da neće odustati od borbe za dobar grad i dobru Srbiju. 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare