Vranje: Nije bilo propusta lekara

VRANJE

Vršilac dužnosti direktora Zdravstvenog centra u Vranju, dr Dragan Veličković, povodom smrti pacijentkinje M. Đ. (74) u ambulanti Prijemo trijažnog odeljenja Opšte Bolnice, u petak veče, kaže da nije bilo propusta lekara.

U zapisniku Komisije koja je formirana navodi se da je pacijentkinja primljena u ambulantu PTO, u 22,25 časova, bez svesti,krvnog pritiska i srčane akcije.
„Iz izveštaja  dežurnog lekara utvrđeno je da je odmah započeta reanimacija u koju se uključio i dežurni anesteziolog. Na datu terapiju nije došlo do odgovora, te su dežurne ekipe, konzilijarno konstatovale smrt pacijentkinje u 22,45. Komisija je konstatovala da su ispoštovani svi protokoli u postupku urgentnog zbrinjavanja i reanimacije pacijentkinje i da  nije bilo nikakvog medicinskog propusta. Dežurni lekar je porodici preminule predložio da se izvrši obdukcija, ali porodica nije dala saglasnost“, navodi se u izveštaju komisije.

Članovi komisije su specijalisti urgentne medicine, dr Ljubiša Stojilković i dr Danijela Ilijev, anestiziolog dr Slađana Tasić, hirurg dr Igor Stojanović i diplomirani pravnik Ksenija Arsić.

Povodom ovog slučaja, dr Dr Veličković je, u ponedeljak, pozvao samo neke medije i to uglavnom one koji o ovom slučaju nisu ni pisali.

Neki portali su preneli da je je rekao da su „sve insinuacije u medijima o navodnom nesavesnom medicinskom tretmanu pokojne M.Đ. zlonamerne“.

Komisija je, kako se navodi, formirana nakon spekulacija javnosti i dela medija o navodnom nesavesnom postupanju u slučaju ove pacijentkinje i sastavljena je od lekara raznih specijalnosti i pravnika.
On je pozvao medije da se uvek obrate rukovodstvu Zdravstvenog centra kako bi javnost blagovremeno i objektivno izveštavali.

Takođe, kako su su preneli neki mediji v.d. direktora Zdravstvenog centra, apeluje da se poštuje profesionalna etika, a da se senzacionalizam ostavi po strani.

vranje-zc-izvestaj

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare