Vranje među najboljima u plaćanju lokalnih usluga na pos-terminalima

VRANJE

U radu sastanka ,,Mreže načelnika gradskih i opštinskih uprava“, koji je održan u Beogradu učestvovali su zamenica načelnika Gradske uprave Vranje Tanja Spasić i rukovodilac Služba za IKT Predrag Branković.

Gradska uprava Vranje pohvaljena je posebno u delu „realizacija elektronskih servisa“, kao što su Bezgotovinsko plaćanj i Instant plaćanje, a kao primer dobre prakse prezentovan je model rešenja za ujednačavanje upravne prakse.

Gradska uprava u Vranju među prvima je omogućila plaćanje lokalnih usluga na pos terminalima i trenutno zauzima visoko peto mesto u konkurenciji 60 gradova. Počeo je da funkcioniše i interni portal za komunikaciju. On je dostupan svim zaposlenima i omogućava brže pribavljanje i razmenu informacija. Portal je izrađen u saradnji sa Stalnom konferencijom gradova i opština u okviru projekta ,,Unapređenja administrativne efikasnosti i delotvornosti na lokalnom nivou“.

Podršku je pružio i Projekat nemačko-srpske razvojne saradnje ,,Reforma javne uprave“, koji sprovodi GIZ.

Na sastanku je osim predstavljanja postignutih rezultati gradskih i opštinskih uprava u prethodnom periodu bilo reči i o Nacrtu Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi.

Organizator ovog skupa bila je Stalna konferencija gradova i opština.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare