Vranje je na listi lokalnih samouprava za dobijanje sredstava za zapošljavanje lica koja teže dolaze do posla

VRANJE

Projekat Grada Vranja „Razvoj poslovnih ideja – jednaka šansa za sve“ odabran je na javnom pozivu Ministarstva za rad, zapošljavanje, biračka i socijalna pitanja za sprovođenje inovativnih rešenja u oblasti lokalne politike zapošljavanja.

Vranje je peti grad na listi lokalnih samouprava koji je dobio sredstva na ovom pozivu, od ukupno 10 odabranih.

Vrednost projekta je 57 hiljada evra, učešće lokalne samouprave je 10 hiljada evra, a ostalo je grant koji Grad dobija.

Zahvaljujući ovom projektom lokalna samouprava dobiće sredstva za obuku i zapošljavanje teže zapošljivih lica, kaže gradonačelnik  Slobodan Milenković.

„Cilj je da se sva lica koja se nalaze na evidenciji za zapošljavanje, koji proizvode i rade za poznate kupce, a nisu bili na površini i sistem ih ne vidi postanu vidljivi. Nisu plaćali poreze i doprinose, nije im tekao radni staž, kada se dese nepredviđene okolnosti, bolesti ili povrede, bili su neosigurani. Mi smo uvideli da tu možemo da pomognemo i još pre dve godine smo imali meru samozapošljavanja. Tokom dve godine izdvojili smo ozbiljna sredstva i 32 takva lica pomogli i sada rade i zadovoljni su. Na osnovu tog iskustva nastao je i  inovativni projekat „Razvoj poslovnih ideja – jednaka šansa za sve“, sa kojim se Grad prijavio na javni poziv resornog ministarstva. Želja lokalne samouprave je bila da se ljudi ohrabre i krenu sa sopstvenim poslom“, istakao je gradonačelnik.

Milenković je dodao da je suština da se samozapošljavanje proširi i na obuke za teže zapošljiva lica.

„Mi sada dobijamo za deset lica grant za nabavku opreme, a ostalo su obuke za 50 novih lica“, zaključio je.

Projekat će imati onlajn platformu, što je novina.

U tome Grad sarađuje sa Regionalnom razvojnom agencijom Pčinjskog okruga.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare