VRANJE: INTELEKTUALCI PRELETELI IZ SNS U SRS

VRANJE

Srpska radikalna stranka u Vranju saopštila je da je u njihove redove iz Srpske napredne stranke prešla grupa intelektualaca, univerzitetskih profesora i njihovih saradanika.

Za agenciju JUGpress predsednik Okružnog odbora ove stranke Goran Čvorović kaže da je reč je o elitnoj grupi Vranjskih intelektualaca koja sada čini okosnicu Saveta za obrazovanje i kulturu SRS.

To su prof. dr Javorka Marinković, doc. dr Srboljub Dimitrijević, prof. dr Srboljub Đorđević, svi sa Pedagoškog fakulteta, zatim dipl. pravnik Darko Dimitrijević i prof.dr Dragoljub Veličković Rode.

VRANJE SRS 1

„ Sve ono što nije prepoznato na drugom mestu, SRS izuzetno ceni, a to su sposobnost, stručna kompetencija i iskustvo u obrazovanju. Novi članovi maksimalno će se uključiti u razradu programa na kojem su započeli, a za koji neki nisu imali sluha. Osnovna ideja programa iz oblasti obrazovanja je da Vranje postane univerzitetski centar i ta ideja će biti realizovana uz pomoć buduće vlasti, za koju smo sve sigurniji da će biti radikalska“, kaže Čvorović.

On takođe, ističe da je lider radikala Vojislav Šešelj, sa oduševljenjem primio ovu vest, koji je  kao visoki intelektualac veliki protivnik „sega-mega“ stručnjaka sa kupljenim diplomama na privatnim fakultetima, „a dobro znamo da to kreće od vrha države pa na dole“, rekao je.

Čvorović je najavio još prelazaka obrazovanih ljudi što će premašiti brojku od 30 novih članova.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare