Vranje domaćin Republičkog takmičenja saobraćajnih škola

VRANJE

U Tehničkoj školi u Vranju, svečano je otvoreno 26. Republičko takmičenje saobraćajnih škola koje od ove godine ima i međunarodni karakter, s obzirom da učestvuje i osam  srednjih škola iz šest zemalja u okruženju.

Svoje znanje i veštine tokom takmičenja zajedno će odmeravati učenici iz 30 škola iz Srbije i njihovi vršnjaci iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Severne Makedonije i Bugarske.

Predsednik Skupštine Grada Vranja dr Dejan Tričković, podsetio je da je Savet za bezbednost saobraćaja zahvaljujući podršci Agencije za bezbednost saobraćaja, Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u koordinaciji sa Tehničkom školom u Vranju, realizovao značajne aktivnosti sa ciljem povećanja bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

„Kao predstavnik Saveta na lokalnom nivou mogu sa sigurnošću da kažem da ćemo nastaviti da naše dalje aktivnosti usmeravamo ka unapređenju metoda za veću bezbednost svih građana, pešaka i vozača, kao učesnika u saobraćaju”, rekao je Tričković.

„Iako će na ovom takmičenju neko postići veće, neko manje rezultate, ne zaboravite da svakog dana nadograđujete vaše znanje i koju god ulogu da imate u saobraćaju uvek budite savesni i odgovorni, uvek budite najbolji učesnici“, poručio je on.

Direktor Tehničke škole Slaviša Anđelković je rekao da vreme koje dolazi kao i generacije koje izlaze iz ove škole biće najbolja mera znanja koje iz njih proizilazi.

O značaju takmičenja i uslovima bezbednosti u saobraćaju govorili su predsednik Zajednice saobraćajnih škola Miroslav Macura i predstavnici Agencije za bezbednost saobraćaja, Ministarstva prosvete i Ministarstva unutrašnjih poslova.

Grad Vranje i Tehnička škola prvi put su domaćini ovog takmičenja bili 2014. godine. Ove godine oboren je rekord po broju učesnika.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare