Vranje dobilo novu modernu knjižaru

VRANJE

 

U Vranju je, u utorak, u zgradi nekadašnjeg Zanatskog doma, u centru grada „Službeni glasnik“ otvorio novu knjižaru.

Direktorka prodaje i nabavke „Službenog glasnika“ je na otvaranju rekla da je za ovu ustanovu velika čast i zadovoljstvo što svoj trideseti prodajni objekat otvara u rodnom mestu velikana srpske književnosti, Bore Stankovića.

 

„Misija „Službenog glasnika“ jeste negovanje pravih vrednosti i kulture čitanja, posebno kod mladih, tako da je širenje maloprodajne mreže jedan od koraka ka ostvarenju tog cilja. Ljubitelji knjiga sasvim sigurno su dobili još jedno mesto u kojem mogu da pronađu kvalitetno štivo, od književnih klasika do stručne literature“, rekla je Kastratović Trkajla,

Ona se zahvalila lokalnoj vlasti na saradnji.

Na svečanosti je govorio i gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković koji je ukazao na značaj otvaranja jednog ovakvog objekta za građane.

,,Vranje ima izgrađenu čitaličku publiku za koje će knjižara biti od velike važnosti. Moramo se usredsrediti na to da se mladi usmere na čitanje knjiga jer one su izvor znanja. Zahvaljujem se Ministarstvu kulture koje nam pruža svesrdnu podršku da završimo zgradu Pozorišta, i uz čiju pomoć smo obnovili Muzej kuću Bore Stankovića i uskoro Narodni muzej“, istakao je gradonačelnik.

Dr Milenkobvić se zahvalio direktorki „Službenog glasnika“ Jeleni Trivan i svim zaposlenima u ovoj kući na razumevanju i strpljenju, ali i svojim saradnicima koji su radili na otvaranju knjižare.

 

Ovom za Vranje značajnom događaju prisustvovali su predstavnici gradske  vlasti i ličnosti iz kulturnog i javnog života grada.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare