Vranje dobija superligaški stadion

VRANJE

U zgradi Gradske uprave u Vranju održana je konferencija za novinare koju su zajedno održali članovi gradskog rukovodstva i šef stručnog štaba i predsednik FK Dinamo, Dragan Antić.

Konferencija je usledila nakon jučerašnjeg sastanka prvog čoveka „Dinama“ sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Razgovoru u Beogradu su prisustvovali državni sekretar Dragan Stevanović i narodni poslanik Slavuša Bulatović.

„Predsednik  Vučić nam je dao maksimalnu podršku u ostvarivanju svih naših ciljeva, da Dinamo bude stabilan superligaš i da naredne godine klub igra u Vranju. Puno mi je srce bilo kada mi je predsednik rekao da hoće da nas podrži da napravimo stadion kapaciteta od oko 10.000 sedećih mesta. Ovo je najveća investicija u poslednjih 100 godina rekao je predsednik Dinama” Antić.

On se zahvalio rukvodstvu grada Vranja, poslaniku Bulatoviću i državnom sekretaru Stevanoviću koji su „posredovali u realizaciji“ ove ideje.

Narodni poslanik Bulatović smatra da rukovodstvo grada ne bi moglo da se izbori sa aktuelnim problemima bez ozbiljne pomoći države.

„Grad je Dinamu mnogo pomogao. U ovoj godini 17 miliona dinara je opredelio za ovaj Fudbalski klub koji je ostvario istorijski uspeh, ušao u viši rang. Ova pomoć klubu od strane predsednika Vučića je još jedan dokaz u nizu da je država prisutna na jugu Srbije i da im je stalo da se i Vranje razvija kao centar Pčinjskog upravnog okruga. Ponosan sam što smo danas svi zajedno za ovim stolom. Mnogo loših priči je ispričano, mnogo teških reči je izrečeno“, istakao  je Bulatović.

On je čestitao gradonačelniku i njegovim najbližim saradnicima koji su zaduženi za sport što su uprkos problemima i sudskim izvršenjima našli način da klub pomognu sa 17 miliona dinara.

Zamenik gradonačelnika Nenad Antić je rekao da gradsko rukovodstvo  ima moralnu obavezu da podržava Dinamo, da pronađe sponzore i uredi celokupnu sportsku infrastrukturu i da im je cilj da ovaj fudbalski klub ostane u Super ligi Srbije i blagovremeno igra kup UEFA.

 

„Iako je bilo nesuglasica, imali smo uspone i padove ali saradnja svakako postoji. Do izgradnje stadiona ne bi došlo da nije bilo predsednika Vučića. Fudbal treba da se igra i u Vranju, i u Subotici, i u Zaječaru i u Negotinu, i to je dobro za celu Srbiju. Naša pomoć FK Dinamo će biti još bolja i u kvalitativnom i u kvantitativnom smislu, jer je ovaj projekat od velike važnosti i prevazilazi sportski kontekst. Izgradnja novog stadiona je ogromna kapitalna investicija“, istakao je  zamenik gradonačelnika Antić,

Gradski većnik za sport Nenad Đorđević kazao je da je FK Dinamo postigao istorijski uspeh i da grad nikada nije imao klub u tom rangu takmičenja.

„Grad je to prepoznao, jer mu znači, ali je ovo velika stvar za čitav Pčinjski okrug. Uz podršku predsednika Vučića sve je do detalja sagledano i analizirano jer želimo da Dinamo bude standardni prvoligaš u narednom periodu. Uz podršku države, predsednika i grada, Dinamo će biti ponos svih nas“, rekao je Đorđević.

Odgovarajući na pitanje novinara kada će biti završena rekonstrukcija gradskog stadiona u Vranju, u Ulici Kosovskoj on je rekao da će radovi biti okončani u roku, a to je 22. novembar 2018. godine.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare