Vranje dobija Regionalni centar za vanredne situacije

VRANJE

Zamenik načelnika Sektora za vanredne situacije, Boban Stevanović i načelnik Sektora vatrogasno-spasilačkih jedinica, Saša Rančić učestvovali su u radu sednice Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju, kojom je predsedavao gradonačelnik i komandant, dr Slobodan Milenković.

 Bilo je reči o izgradnji Regionalnog centra za vanredne situacije, veoma značajnom projektu koji je predviđen Planom kapitalnih investicija.

,,Planirana lokacija za izgradnju Regionalnog centra je između Eko pumpe i Vranjske reke. Parcela je površine 1,2 hektara, a objekat će imati tri sprata. Pored centralnog, postojaće i objekti za civilnu i preventivnu zaštitu, transport i trening vatrogasno-spasilačkih jedinica i upravljanje rizikom. Predviđen je i sveobuhvatni centar radi prikupljanja svih relevatnih podataka i informacija. Izgradnja počinje u 2018. i trajaće tri godine. Procenjena vrednost objekta sa neophodnom opremom je 800 miliona“, rekao je gradonačelnik.

Vranje je pravi primer u smislu ozbiljnog i odgovornog pristupa, kada je u pitanju sistem zaštite i spasavanja, istakao je zamenik načelnika Sektora za vanredne situacije Stevanović, koji je ukazao na značaj izgradnje Regionalnog centra za vanredne situacije.

„To je Ministarstvo unutrašnjih poslova prepoznalo prilikom opredeljivanja sredstava, tim pre što se Vranje nalazi na samom Koridoru 10. Realizacijom jednog ovakvog velikog projekta stvoriće se daleko bolji uslovi za reagovanje u vanrednim situacijama, smanjiće se vreme intervencije i omogućiti podrška susednim opštinama. Vranje i Pčinjski upravni okrug dobiće objekat po evropskim standardima, koji je i sa ekonomskog aspekta od velike važnosti“, naglasio je Stevanović.

Načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Vranju, Vedran Tašković, smatra da je lokacija za izgradnju Regionalnog centra za vanredne situacije idealna za reagovanje u samom gradu, ali i za pružanje pomoći susednim opštinama.

„Ljude i imovinu ćemo zaštititi jer ćemo zahvaljujući dobroj kadrovskoj i tehničkoj opremljenosti biti u prilici da blagovremeno reagujemo u vanrednim situacijama“, kaže Tašković.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare