Vranje će uskoro biti u znaku  festivala „Borini pozorišni dani“ 

VRANJE

Festival, 42 po redu, koji je posvećen velikanu srpske književnosti, Vranjancu, Borisavu Stankoviću počeće predstavom „Autoputem“. Tekst i režiju potpisuje Ana Đorđević. Publici će se 21. oktobra kad počinje manifestacija predstaviti ansambl grada domaćina. 

Sledi predstava „Ko je ubio Dženis Džoplin?“ koju je po tekstu Tijane Grumić režirala Sonja Petrović. Ovaj pozorišni komad izvešće glumci  Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada. 

Treće i četvrte večeri na programu su ostvarenja Narodnog pozorišta iz Subotice. To su „Izbiračica“ u režiji Ive Milošević i „Kus Petlić“,  režisera Milana Neškovića. 

Milica Kralj na scenu je postavila predstavu „Rolerkoster“ kojom će gostovati glumaci Atelja 212 iz Beograda. 

Komad „Rat i Mir“, koji je rađen po romanu Lava Tolstoja i režiji Borisa Liješevića u izvođenju beogradskog Narodnog pozorišta, na programu je 26. oktobra. 

Previđen je i nastup članova Pozorišta „Deže Kostolanji“ iz Subotice.  Oni će gostovati predstavom „Poslednje devojčice“, koju je režirao Kokan Mladenović. 

U čast nagrađenih poslednjeg dana festivala, 28. oktobra, nastupiće Kraljevačko pozorište predstavom „Crna ovca“ koju je režirala Snežane Trišić. 

Prateći program predviđa Izložbu fotografija – 25 godina profesionalnog pozorišta, Izložbu pozorišnih plakata, promociju izdanja Sterijnog pozorja, kao predstavljanje  knjige „Politička drama i pozorište u dramama Dragoslava Mihailovića“. U planu je i predstava za decu iz seoskih sredina.  

„Kuda plovi ovaj svet?“ slogan je ovogodišnje kulturne manifestacije „Borini pozorišni dani“, na kojoj će biti prikazano osam predstava. 

Slogan je proizašao iz aktuelnih dešavanja u društvu, rekao je svojevremeno selektor festivala Slobodan Savić. 

„Borini pozorišni dani“ trajaće od 21. do 28. oktobra. 

Karte će biti u prodaji od ponedeljka 10. oktobra.  

Cena kompleta karata je 4.200, a pojedinačnih 700 dinara. 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare