Vranjanka destkama na fakultetu do posla na Klinici za kardiovaskularne bolesti

VRANJE

U okviru „Programa zapošljavanja najuspešnijih diplomaca medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola“, koji je Ministarstvo zdravlja pokrenulo  posao je ovih dana dobila i Jelana Milošević, mlada Vranjanka,  najbolji student Medicinskog fakulteta u Nišu koja u svom indeksu ima sve same desetke. Na svakoj godini je birana za najboljeg studenta na fakultetu, prva je dobitnica nagrade „Dr Miodrag Lazić“  koju dodeljuje GO Medijana u Nišu u znak sećanja na ratnog hirurga Lazića. Trenutno se nalazi na doktorskim studijama Medicinskog fakulteta u Nišu, a rad i trud koji je do sada uložila u svoje obrazovanje i usavršavanje se isplatio jer je nagrada za sve to stalno zaposlenje u zdravstvenoj ustanovi koja slovi za jednu od najboljih u Srbiji.

Jelena je prezadovoljna jer, kaže ona, ovo je prilika za stručno usavršavanje i profesionalno napredovanje kroz besplatnu specijalizaciju i doktorske studije. Pre samo nekoliko dana obratila se i mladim devojkama na Konferenciji „Devojke koje menjaju svet“ i tada je poručila mladim devojkama da je važno da ostvare svoje želje i snove. Na tom putu ne smeju da pokleknu pred poteškoćama kojih će svakako biti. To su trenuci, dodala je Jelena, kada moraju da budu još jače i još hrabrije i sigurno će stići do svog cilja. Ona je stigla.

                    „Sada sam na Klinici za kardiovaskularne bolestu UKC Niš na Odeljenju interventne kardiologije i prezadovoljna sam. Nakon završetka srudija, završila sam i stažiranje a upisala sam i doktorske studije. Inače sam i istraživač, kao student pisala sam i radove  i dugo sam bila u nedoumici  da li da moj poziv bude rad na klinici ili da to bude na fakultetu što se tiče samog istraživanja. Međutim, upravo interventna kardiologija  je spoj svega toga. Omogućen mi je napredak i to kako  u istraživačkom delu tako i u samom radu sa pacijentima“, ističe Jelena.

                   Dodaje da je prezadovoljna na Klinici na kojoj je provela tek nekoliko dana. Kolektiv ju je  prihvatio što je za nju od posebnog značaja.

                   „Trudiću se da ne izneverim očekivanja mojih mentora, ali pre svega očekivanja pacijenata koji su mi sada na prvom mestu i najvažniji su mi. Na Odeljenju na kome radim dolaze pacijenti koji su u teškom stanju i jako su uplašani. Što se tiče same tehnike rada sa njima želim da budem besprekorna, ali želim da kroz praćenje pacijenata kasniji doprem do njih, da ih uverim da promene način svog života, da vode računa  o svom zdravlju ali bez nekog stresa, straha u uplašenosti. Želim da izgradim sa njima prijateljski odnos ali i da zadržim autoritet koji svaki lekar mora da ima kako bi mu pacijenti verovali što je jako važno za njihovo ozdravljenje“, kaže Jelena.

                        Dodaje da je u medicini od velikog značaja timski rad, konsultacije sa kolegama, njihova pomoć i želja da se nekome pomogne, jer kada postoji želja rešenje se uvek nađe.

                   Kao i svaka mlada osoba Jelena ima svoje želje, planove i interasovanja. Ono što zasigurno zna je da neće otići iz Srbije i ostaće u Nišu. Od te odluke nikada nije odustala i to je sada i dokazala. Osim u medicinu Jelana je zaljubljena  i u jezike. Govori engleski i italijanski, a na putu je da savlada i nemački.

                 Jelana je osnovnu školu “Branko Radičević” u Vranju završila je sa Vukovom diplomom, a u Gimnaziji “Bora Stanković” bila đak generacije.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Sociološkinja
Sociološkinja
1 godina pre

Bravo!