I Vranjanci u akciji ,,Očistimo svet”

VRANJE

Učenici Medicinske škole u Vranju, povodom 15. septembra, dana kada su širom planete volonteri udruženi u akciji pod nazivom “Očistimo svet”, organizovali su čišćenje i uređenje zelenila u gradskom parku.

Članica Gradskog veća zadužena za ekologiju, Marina Đorđević je rekla da se na ovaj način podiže svest ljudi o značaju zaštite životne sredine, kao i da svaki pojedinac može imati aktivnu ulogu u očuvanju prirodnih resursa i biodiverziteta.

vranje-ocistimo-svet-2 vranje-ocistimo-svet

„Svaki građanin može da odigra važnu ulogu u očuvanju okoline recikliranjem, štednjom energije, korišćenjem alternativnih goriva i razvijanjem dobrih navika i kulture življenja u simbiozi sa prirodom. Uvereni  smo da priroda prepoznaje doprinos svakog pojedinca, a nagrada je opstanak“, rekla je Đorđevićeva.

U okviru akcije, učenici su radili na sređivanju zelenila, farbanju klupa, uređenju “ekološke jelke”, a posebna grupa je bila zadužena za formulisanje i ispisivanje najvažnijih eko poruka.

Akcija “Očistimo svet” predstavlja jednu od od najvećih ekoloških kampanja u svetu, kada i opštine i gradovi daju svoj doprinos kroz organizaciju ekoloških i društveno odgovornih akcija.

vranje-ocistimo-svet-3

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare