Vranjanac treći na ultramaratonu u Beogradu

BEOGRAD

Na ultramaratonskoj trci na 100 kilometara koja je za vikend  održana u Beogradu fantastičan uspeh postigao je Siniša Stanković član Atletskog kluba „Vranjski maratonci“. U jakoj konkurenciji izborio se za treće mesto.

Nakon drugog Vranjskog maratona atletičari AK „Vranjski maratonci“, u junu, su učestvovali na devet trka.

Na nekim od njih su zabeležili visoke plasmane, a na nekima su se popeli i na pobedničko postolje.

Kristijan Stošić je učestvovao na pet trka.

U Beranu je krajem maja osvojio prvo mesto na trci od pet  kilometara, dok je na trci u Podgorici, u junu, potvrdio dobru formu i opet osvojio prvo mesto na trci od 14 kilometara gde je postavio i rekord staze. Uspešan niz nastavio je istog meseca na biznis trci u Beogradu gde je, kao i prošle godine, sa svojom ekipom opet osvojio prvo mesto.

Ovog vikenda učestvovao je na trci na Avalskom tornju gde je osvojio drugo mesto dok je nedelju na trci na Otvorenom prvenstvu Beograda na pet kilometara zauzeo drugo mesto.

Vranjski maratonci nisu propustili ni Prvi noćni polumaraton u Kavadarcima i prvu „Beach run trku“ u Skoplju u duzini od  pet kilometara. Trke u Makedoniji su trčali  i Dejan Katančević, Saša Ćuković, Ninoslav Kostić i Ivan Stanković.

Na Novosadskom noćnom maratonu u konkurenciji od preko 800 učesnika visoko 11. mesto u polumaratonu je osvojio Milan Andjelković dok je učešće na maratonu zabeležio Siniša Stanković.

Sa trkama održanim za vikend, stavljena je tačka na prvi deo sezone.

„Možemo da budemo prezadovoljni učinjenim u ovoj godini. Pobeda na Beogradskom maratonu je nešto što se svakako smatra istorijskim uspehom, a pored toga Kristijan Stošić je ove godine pobednik i Prvog noćnog beogradskog polumaratona, maratona u Jagodini, dve titule na veteranskom Balkanskom prvenstvu i na već pomenutim trkama.

Siniša Stanković je osvojio drugo mesto na maratonu u Nišu i sa trećim mestom ovog vikenda u Beogradu izbio je u sam vrh ultramaratonaca.

Miljana Ristić je pobednica Skopskog polumaratona, a Vranjski maratonci su, u aprilu, osvojili i treće mesto na štafetnom polumaratonu u Skoplju. Ukupno 14 pobedničkih postolja za Vranjske maratonce na više od 20 trka za jednu polusezonu.

U julu i avgustu slede odmor i pripreme za drugi deo sezone“, poručuju iz vranjskog kluba.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare