VRAĆEN DUG ZA ULIČNU RASVETU GRADA

LESKOVAC

Na platou ispred Narodnog muzeja konferenciju za medije održao je večeras  gradonačelnik Goran Cvetanović i tom prilikom rekao da je nasleđen dug od prethodne vlasti za ulično osvetljenje bio 100 miliona dinara.

Veći deo duga je rešen, a Leskovac je jedan od retkih gradova u Srbiji koji je preuzeo obavezu da plaća ulično osvetljenje za svih 144 naseljenih mesta, što je nekih 200 miliona dinara.
„Smatramo da je uređenje i ulepšavanje grada jedan od naših prioritetnih zadataka i da pored kapitalnih investicija, treba da realizujemo i one manje, ali podjednako važne projekte. Jedan od takvih projekata je i izgradnja mreže osvetljenja pešačkih površina u ulicama Pana Đukića i Leskovačkog odreda, koji su završeni i čija je ukupna vrednost 630.000 dinara. Predmet ovog ugovora je bila ugradnja 28 led svetiljki koje su namenjene za osvetljenje drveća. Ukupna snaga svetiljke je pet vati, čime se štedi i energija. Radovi su izvedeni na osnovu projekta koji je uradila gradska DIrekcija na osnovu odobrenja izdatog od strane Uprave za urbanizam i stambeno-komunalne poslove.“
Cvetanović je podsetio i da je za uređenje površine ispred muzeja utrošeno 1,7 miliona dinara, kao i da je u 2015. godini za 7,6 miliona dinara rekonstruisano osvetljenje u delu ulice Bulevar Oskobođenja, od ulice Ivana Milutinovića do Masarikovog trga.
„Zatim smo sanirali javno osvetljenje u ulici Veselina Masleše i u drugom delu ulice Babičkog odreda u ukupnoj vrednosti od 534.000 dinara. Uz izgradnju saobraćanice u ulici Slavka Zlatanovića rekonstruisali smo ulično osvetljenje za šta je izdvojeno 720.000 dinara. U Navalinu smo pored izgradnje saobraćajnice izgradili ulično osvetljenje u vrednosti od 1,4 miliona dinara. Postavljeno je osvetljenje u Voždovoj ulici za 590.000 dinara, a u prethodnoj nedelji završili smo radove na izgradnji osvetljenja na raskrsnici M1 i lokalnog puta za Bobište u vrednosti od 990.000 dinara.“

Leskovac ocvetljenje
Gradonačelnik Cvetanović je najavio da će treća faza projekta ispred Narodnog muzeja biti završena vrlo brzo, a vrednost investicije je 1,2 miliona. Završen je i tender za uredjenje trotoara u glavnoj ulici, kod Zanatskog centra Most, površine 300 metara kvadratnih, gde će takodje biti postavljeno led osvetljenje.
Arhitekta Dea Kostić je govorila o planovima za uredjenje platoa ispred Narodnog muzeja najavljujući postavljanje 11 eksponata u svojevrsnom muzeju na otvorenom, ali i vraćanje dva topa, a sve to uz adekvatno osvetljenje koje će ovaj deo grada učiniti atraktivnim.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare