Vraća se prijem građana u Nišu

NIŠ

Spiskovi za prijem građana su ovih dana revidiraju, a susret sa gradonačelnicom oni koji su to zahtevali mogu da očekuju za nešto više od nedelju dana

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski će posle pauze nastale zbog epidemiološke situacije ponovo će početi da prima građane koji će moći da sakažu sastanak sa njenim saradnicima ili sa njom kako bi im lično izložili probleme koje imaju, ali i izneli ideje koje imaju a koje lokalnoj samoupravi mogu da pomognu da Niš dobije ono što građani žele.

 “Epidemiološke mere su relaksirane, veliki je broj vakcinisanih ljudi i mali broj zaraženih tako da možemo da se vratimo redovnim aktivnostima koje su započete pre pandemije a tu spada i prijem građana. Spiskove građana koji žele da se sretnu sa nama smo revidirali. Mnogo je onih koji žele da dođu na prijem i mi ćemo početi u narednih neselju do sve dana početi sa njihovim prijemom”, kazala je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski koja se, id ok obilazi neke delove grada, sreće sa građanima i redovno sasluša njihove proleme ili ideje koje imaju.

 Prema njenim rečima veliki broj Nišlija želi da se sretne sa njom ili sa njenim saradnicima koji su resorno zaduženi za pojedine oblasti. Na spisku je, dodaje ona, preko 700 Nišlija koji čeka prijem građana u Gradskoj kući.

                  Prvi prijem građana organizovan je krajem septembra prošle godine.Tada su u rešavanje problema koje građani imaju uključeni bili i saradnici gradonačelnice Niša kao i direktori ustanova kojih se problemi sa kojima se građani sreću tiču.

         Problemi sa kojima se građani sreću su različiti, počev od građevinske i upotrebne dozvole, problema sa investitorima, zahtevi za izgradnji kanalizacione mreže, ali i asfaltiranje ulica.Neki od njih suočeni su sa socijalnim problemima i potrebna im je pomoć da ih prevaziđu. Podršku su pronašli u lokalnoj vlasti.

        Javili su se i oni građani čiji se problemi tiču republičkih preduzeća i oni se preusmeravaju na adrese tih preduzeća budući da lokalna samouprava ne može da odlučuje o rešavanju tih problema.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare